“Az úttörő, ahol segíteni tud” – A magyar válogatott csatár 56 alkalommal önként jelentkezik az Európa-bajnokságon

Volt országos 56 alkalommal Kovács Kálmán a 2016-os Európa-bajnokságon barátkozott egy önkéntessel, majd úgy döntött, hogy segíteni akar azoknak is, akik Budapestre érkeznek. A válogatott számos eseménye után önkéntként szeretné megmutatni magyar vendégszeretetét a nyári Európa-bajnokságon.

A DIGI Sport híreknek azt is elmondta, hogy reméli, hogy a magyar válogatott lesz a semleges szurkolók kedvenc csapata.

“Úttörő és úttörő voltam, amelyben tudsz segíteni, folyton mondod, de szerintem valóban helyes. Szeretek önkénteskedni, bármit megtenni, amiben segíthetek. A 2016-os Európa-bajnokság óta gyermekemmel már részt vettünk a Puskás Uruguay elleni megnyitóján, a szuperkupa budapesti döntőjén és most az U21-es Európa-bajnokságon “- mondta Kovács Kálmán a Sport 24-nek.

Az Uruguay elleni Puskás Aréna avatását 65 ezren látták, nem csoda, hogy a kamerák dühösen kattogtak a fényárban úszó stadion előtt.

“Eleinte segítettem a közönségnek, amelyet beengedtem, majd egy volt hallgatóm megismert és azóta velem tanítottak, de mindkettő élmény.”

Kovács különösen kíváncsi lesz Auxerre-re és a francia válogatott Valenciennes-párti világbajnokára a nyáron.

“Most, az U21-es Európa-bajnokságon önkéntesként segítettem a dopping ellenőrzésében, nagyon örülnék ennek a felnőttek Európa-bajnokságán. Ráadásul Budapesten két francia mérkőzést rendeznek, így az öltöző körüli franciákkal nem lenne gond. Néhány meccset is szeretnék látni, ami fontos. ”

Természetesen fontosnak tartja a felkelést is Marco Rossi csapata, amire jó esélyt lát.

A Davide és Góliát mindig szeretjük felvidítani a kicsiket egy küzdelemben, és jó lenne, ha az európai semleges nézők a magyar meccs előtt leülnének támogatni minket a nagy ász csapatok ellen.

Jó lenne neki az egyik meccs után úgy éreznie, hogy továbbra is biztatja a magyar válogatottat, mert ilyen teljesítményt nyújtott. ”

Két hónap múlva megtudjuk, hogy a magyar csapat milyen házigazdát fogad a nemzeti sztárcsapatok ellen az Európa-bajnokságon.