Az Újpest gyenge mérkőzésen jutott a kupadöntőbe

Elsőként az Újpest jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, miután szerdán idegenben 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát. Az ellenfél megnyeri az MTK – Fehérvár párharcot csütörtökön.

Az első elődöntőben csak három magyar játékos lépett pályára kezdőként, mindhárman a Kisvárda csapatában: Dombó David, Kovácsréti Márk és Ukrajnában született Hé Viktor.

Ami a szeles meccset illeti, az első félidőben volt néhány elmaradt kísérlet, de a csapatok soha nem találták el a kaput. A második félidő elején a kapusnak védelmet kellett felállítania, és az 54. percben az Újpest szerzett vezetést: Beridze vezette rajta a labdát Enére, Kisvárda védelme egy gyönyörű ellentámadás során középre ívelte be a labdát 82 perc elteltével, de az Újpest lövését a kapus elérte.

A következő érdekes fotóra a 63. percben került sor, a kapu elől kitörve a szél által szorított magas labda Pajovic és a tizenhaton kívülre érve megütötte, de a helyiek hiába panaszkodtak, nem volt lélegzet. A két csapat sok hibával játszott, és a jövőben hátránya miatt Kisvárda megpróbált továbblépni, de a meccs gyakorlatilag komoly hazai helyzet nélkül zárult.

Újpest történetében tízszer nyerte meg a Magyar Kupát és hétszer nyert ezüstérmet.

Magyar MOL Kupa, elődöntő

Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus – Karabeljov, Hej – Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicic, 61.) – Viana (Jelena, 72.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Kutrubis, Kastrati, Antonov – Croizet (Szakály P., 59.), Onovo, Mitrovic – Beridze, Tallo (Bacsa, 86.)

jelző: Beridze (54)

sárga kártya: Matheus (93) és Kutrubis (69)