Az UEFA erősödik: a Szuper Liga csapatait azonnal kizárnák a BL-ből

Még azokat is ki lehet zárni a Bajnokok Ligájából, akik bejelentették részvételüket az Európai Szuper Ligában (ESL). Az Európai Unió Végrehajtó Bizottságának (UEFA) dán tagja, Jesper Möller hétfőn helyi adót deklarált

azoknak a kluboknak, amelyek közül három – a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea – az elődöntőben szerepel, azonnal menniük kell.

“Meg kell találnunk, hogyan fejezzük be a jelenlegi BL-szezont” – mondta Möller az MTI cikkében, hozzátéve, hogy a csapatok kizárásáról egy pénteki külön testületi ülésen lehet döntést hozni.

CSATLAKOZÁS

A futball, amit ismertem, eltűnt

A nemzetközi futball hosszú ideje egyirányú utcán fut, ahonnan sem tolni, sem megfordulni nem lehet. Két lehetőség van, egy zár és egy állandó előrejutás. A Superligával a legjobb klubok megszavazták a továbbjutást.

Korábban az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin elmondta, hogy az UEFA ügyvédei már vizsgálják az esetleges szankciókat, és személyes álláspontja az volt, hogy a szóban forgó klubokban játszó játékosokat ki kell tiltani minden, a szervezet égisze alatt lebonyolított versenysorozatból.

A Szuper Ligát hat angol sztárklub hozta létre – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid. És Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett.

A húsz csapattal rendelkező sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, és az előző szezon eredményei alapján további öt együttes csatlakozhatna. A mérkőzésekre a hét folyamán kerül sor, így a résztvevő klubok ugyanúgy bekerülnek az országos bajnokságba. A tervek szerint jövő augusztusban két tízes csoportban kezdődnek a küzdelmek, mindegyik gárda kétszer találkozik minden riválisával – otthon és idegenben – az első hárman közvetlenül a negyeddöntőben, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenek megmaradó két helyért . Innentől kezdve a sorozat visszatérési alapon folytatódik, a döntőre semleges helyen kerül sor május végén.