Az UEFA drasztikus változásra készül a Bajnokok Ligájában?

A Bajnokok Ligája magatartása teljesen átalakulhat – írja Martyn Ziegler újságíró.

A Times stábjának egyik tagja tudja, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) reformján megy keresztül, akár tetszik a csapatoknak, akár nem. A jelentés szerint a változásokat az elkövetkező napokban az UEFA tanácsa hagyja jóvá.

Ez azt jelenti, hogy a mezőny 32 csapattól 36-ig bővül, mindenki tíz csoportmeccset, öt idegenbeli mérkőzést és otthon játszik. A pályán lévő két klub az UEFA-szorzó alapján szabad kártyával indulhat. Valamennyi csapat az eredményektől függően egyetlen táblázatba kerül, és az első 8 csapat automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és kvalifikálja magát a következő felhívásra. A 9. és 24. közötti csapatok küzdenének egymással a legjobb 16 között, a vesztesek pedig az Európa Ligában folytatnák. A tíz csoportmérkőzésre pedig az egyesületeket kalapokra osztanák, így az ellenfelek ereje arányosan oszlik meg.

A Bajnokok Ligája jelenlegi fejlődése 2024-ig érvényes, és csak ezután változik meg az edzés, amely látványosabb párokat és kevesebb tét nélküli csoportmeccset hoz, ahogy az UEFA reméli. Az első jelentések szerint a klubok viszont nem akarják ezt a változást.