Az UEFA a rajongók előtt megnyitotta az Európa-bajnokság kapuját

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a válogatottak öten változtathatnak az idei Európa-bajnokságon.

A koronavírus-járvány által sújtott szezonban a játékosok munkaterhelésének kiegyenlítésére szolgáló intézkedéseket alkalmazni kell az UEFA Nemzetek Ligája döntőjében és rájátszásában is – közölte az UEFA.

A csoport jóváhagyta a nemzetközi mérkőzéseknek otthont adó helyszínek és az UEFA által támogatott válogatottak 30% -os korlátjának emelését is. Ez azt jelenti, hogy a rendező minden esetben eldöntheti, hogy hány nézőt enged be.

Vagyis ha a helyi előírások megengedik, akkor több néző a helyszínen figyelheti az Európa-bajnokság mérkőzéseit.

Az Európa-bajnokságra a kontinens 12 városában, köztük Budapesten kerül sor június 11. és július 11. között. Három csoportmérkőzésre és nyolcadik döntőre kerül sor a magyar fővárosban, Marco Rossi csapata a portugál védelemben szereplő francia csapatot és az Arena Puskás világbajnokát fogadja, és a németek vendége lesz Münchenben.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága nem szavazta meg a Bajnokok Ligája reformját, amely 2024-ben lép hatályba, így a következő április 19-i ülésén lehet döntést hozni.