Az olimpia döntő játéka túl sok érzelmet okozott a válogatottból

Elek Gábor A szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott hat gólt szerzett az olimpiai címvédő Oroszországtól a vasárnapi győri olimpiai kvalifikációs torna utolsó fordulójában, mert hülye hibákat követett el a mérkőzés végén.

Az oroszok jól nyertek. A szerbek elleni mérkőzés olyan érzelmekkel mozgatott meg minket, hogy nem tudunk kézilabdázni azon a hőmérsékleten, amelyen az elmúlt két napban voltunk.

Elek szerint a meccs után 29-23-ra kikapott.

A második csoportban a magyarok pénteken legyőzték Kazahsztánt, szombaton pedig Szerbiát, ezzel elérve a nyárra elhalasztott tokiói olimpiai játékokat.

“Összességében az orosz csapat súlyában és méretében nagyobb volt nálunk, ami végül megmutatta az eredményt, még ha nem is meccs volt, hat góllal kellett vereséget szenvednünk, de végül is olyan hülyén hibáztam hogy az olló kinyílt “- mondta. szövetségi kapitány. Hozzátette, mindezek ellenére nagyon boldog és hálás volt, hogy megváltoztathatta Tokióba tartó repülőjegyeit. Szombat.

Nagyon köszönöm mindazoknak, akik ilyen körülmények között segítettek nekünk és segítettek a felkészülésben.

– mondta Elek.

A kapus Szikora Melinda elmondása szerint egészséges lelkesedéssel pihentek szombaton, mert tudták, hogy vasárnap még meccs vár rájuk.

“Szerényen, de keveset ünnepeltünk, majd felkészültünk a mai mérkőzésre, amelyet szerettünk volna komolyan venni, de sajnos nem sikerült nyernünk. A játék egyes elemeivel elégedettek lehetünk, a védekezésben és a támadásban is voltak jó mozgásaink, de hibáztunk, és a fontos pillanatokban ezt az oroszok is kihasználták “- magyarázta az öt fotót védő Siófok kapus. .

Rámutatott, hogy a hat gól különbsége nem tükrözi reálisan a mérkőzésen látottakat, mert néhány hibától eltekintve sikerült felvenniük ellenfelük tempóját, de végül hülye gólokat szereztek.

Elértük a célunkat, és várjuk az olimpiai játékokat. A hangsúly a szombati mérkőzésen volt, amelyet mindenképpen meg akartunk nyerni. Ha többet készültünk volna az oroszokra, akkor a mai találkozó szorosabbra sikerült volna

– tette hozzá Szikora.

A debreceni menedzser, Vama Petra csak a vasárnapi meccsen volt esélye, akkor ő volt a jobb védő. Mint mondta, nagyon örült, hogy játéklehetősége van, élni akart vele, és mindent megtett.

“Egymás után elég jól sikerült őket szétválasztanunk, és a szélben kijött labdák elég jók voltak. Tudtam, hogy az orosz védelem rendkívül kemény volt, és bizonyos szakaszokban egész jól sikerült a feladat. ”

A vámhatóság hozzátette, hogy óriási motiváció számukra az olimpiai keretbe való belépés, és úgy véli, hogy ez mindenkinek a legjobbat hozza ki, ráadásul a cél is elérhető.

Szandlő Szöllősi-Zácsik azt mondták, ingyenes játékot ajánlottak nekik, amelyet időről időre sikerült, de hülye hibákat is követtek el. “Néha úgy éreztük, hogy a szerbek elleni mérkőzés lelkileg és fizikailag is sokat elvitt minket.”