Az olaszok és a franciák lemondták a budapesti Vízilabda Világligát

A sok egymást követő magyarországi sportesemény közül a Világliga női vízilabda kvalifikációja az első, amelyet bármelyik résztvevő visszavonult a koronavírus-járvány miatt. Okok.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapja arról számolt be, hogy a koronavírus járvány miatt a női vízilabda Világliga kvalifikációi március 24-27-én egy helyen, egy budapesti léggömbön zajlanak, nyolc csapat részvételével. , ha nem is lemarad, de félig előkészítő tornává alakul, mivel a versenyek száma jelentősen csökkent.

Olaszország és Franciaország a hétvégén a magyar válogatottal egy csoportban lemondta az utat. A Nemzetközi Sportszövetség (FINA) úgy döntött, hogy mindkét meccsen 5-0 gólos különbséggel jelenti be a magyar válogatott győzelmét.

Ezzel a kérdéssel kerestem meg Önt Pehl Bernadettet, az okok, amelyek miatt a két nemzet lemondta részvételét – de mivel a FINA küldöttje a Magyar Vízilabda Szövetség kommunikációs vezetője mellett ült, átadta neki a telefont, mert a nemzetközi szövetségnek joga van letelepedni, Budapest és az MVLSZ csak a házigazda. Aki lemondta részvételét, döntést kell hoznia a FINA-nál és meg kell indokolnia döntését.

A francia szövetség az elmúlt évben nagyon nehéz pénzügyi helyzetben volt Covid miatt, ezért pénzügyi problémáik miatt feladták. Az olaszok lemondták az utazást országuk koronavírus-helyzete miatt, és ez kihatott csapatukra.

Az is igaz, hogy ennek a két válogatottnak már nincs esélye az olimpiai kvóta megszerzésére (az olaszokat januárban legyőzte a magyar válogatott). A Budapestre érkező csapatoknak már van kvótájuk, de az olimpiai játékok előkészületei miatt rendkívül fontos számukra a tétmérkőzések lejátszása. Időről időre lehetőségük lesz erre a világbajnokság szuperdöntőjében “- válaszolta honlapunkon Kárpáti Gábor, FINA Event Manager.

Vagyis a bajnokság a két lemondás ellenére folytatódik: “A shownak folytatódnia kell”, csak egy kicsit más, félhivatalos, félig előkészítő. A magyar női válogatott mellett a budapesti tornán részt vevő holland, spanyol, görög és orosz csapatok is lufiban mozognak.

• azoknak a csapatoknak, amelyek egy adott napon távollét miatt kénytelenek lesznek távozni, hivatalos edzőmérkőzések lesznek közöttük – válogatottunk Hollandiával, Görögországgal, Spanyolországgal és a Magyar Universiadé válogatottjával játszik, amely szintén bekerül az edzőmeccsekre.
  • A lehetséges meccseket lejátszják, így a görög – orosz, holland – görög, orosz – spanyol, holland – spanyol és holland – orosz mérkőzések végeredményét hivatalosan is megszámolják a Világliga ranglistáján.

A csoportját már vezető Magyarország 16 ponttal az első helyen zárja az európai selejtezőket, a már lefoglalt két 5–0-s győzelemnek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy eljutottunk a szuperdöntőbe, amely valószínűleg bármelyik Oroszországba eljut.

Az is érdekes, hogy mit gondol a helyzetről Bíró Attila szövetségi kapitány.

Mindent megszoktunk, amit a koronavírus befolyásol. Ha az olimpiai edzéseket nézzük, akkor most jobban állunk ebből a helyzetből, mert így hivatalos edzőmeccset játszhatunk egy helyett három komoly ellenféllel, és a válogatott Universiada válogatottal, amely a nemzeti csapat közvetlen helyettesítője. , rutint is kaphat.

A Világliga csoportját eddig vezettük, az olasz és a francia duó ellen minden bizonnyal eljutottunk volna a Világliga Szuperdöntőjébe, de a bajnokság előtt biztonságossá vált a júniusi kazahsztáni utazás, amely az olimpiai felkészülést is szolgálja “. – mondta a szövetségi kapitány.

Női Világliga – európai selejtezők

Időpont: március 24-27.
Helyszín: Budapest, Tüskeuszoda

Magyarország – Hollandia, 16:30 (felkészülési mérkőzés)