Az MTK egy hónapos rászorultsági időszakot zárt Újpesten

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának utolsó, szombati mérkőzésén az MTK az Újpest FC-t fogadta. A Hidegkúti Stadionban kiváló formában játszó Schön Szabolcs, aki a bajnokság végén Amerikának bizonyult, 19 méteres lövéssel vette át a magyarok vezetését.

A korai gólt követően az Újpest szerzett vezetést, és birtokolta a labdát. Először Simon került helyzetbe, majd Csongvai lövését nem sokkal később az MTK védője hárította. A 35. perc steril gólja az uralom volt a kopár pályán, bár a vendégek nem az akcióból, hanem a büntetőből, Talló révén egyenlítettek. Az MTK erőteljesen megkérdőjelezte a büntetés jogosságát, de a lassulásokból kiderült, hogy miután Herrera 16-án ugrott Ivory Backre, a büntetést elutasították.

Az Újpest átvehette volna a vezetést a szünet előtt, de Csongvai új lökése kijött a pályáról.

A második játékrész első 15 percében a játékvezető öt sárga lapot is megítélt, amelyek mindenesetre azt jelezték, hogy a labdarúgók inkább a szobrászattal foglalkoznak, mintsem a jelöléssel. Az MTK korábban ébredt fel, először Varijat lövését blokkolta Mijatovics, majd Nagy Zsombor hüvelykes fejjel.

Majd a 74. percben helyére lépő Palincsár két perccel később megköszönte, hogy pályára küldték, mert Varga Rolandot remek labdával ugratta, ami nem lett rossz (1-2).

Végül, miután Kutrumpist egy második sárga lapot mutatott a hajrában, a hosszabbítás 2. percében Palincsár beadást adott Vargának, aki 3-1-es győzelmet aratott a vendégeknek.

Utoljára március 13-án nyert az MTK, azóta három vereséget gyűjtött egy döntetlen mellett, így meglehetősen gyenge hónapot hagyott maga után az újpesti győzelmével.