Az MLSZ ősszel tervezi a videóbíró bemutatását

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett amellett, hogy ősszel bevezesse a videóbírói játékot (VAR) az OTP Bank Ligában.

A szakemberek képzése megvan

– Ő mondta Sipos Jenő szóvivő csütörtökön az M4 Sport Sports News c.

Előző Kassai Viktor lapunknak már elmondta, hogy az MLSZ be akarja vezetni a rendszert az NB I-be. Majd kijelentette, hogy méretparancsokkal csökkenti a bajnokságban a nagyobb játékvezetői hibák számát.

CSATLAKOZÁS

Kassai Viktor: A jó meccs elmaradt, a hiba kerül előtérbe

Ő a legismertebb és legkritikusabb játékvezető Magyarországon. Ő vezette a BL-döntőt és az Európa-bajnokság elődöntőjét is, de az amatőr torna vasárnapi döntőjében fújt. Beszélt az elmúlt évadról, a videósról és arról, hogy néz ki a játékvezető buszvezetőként.

A szóvivő beszélt a magyarországi nyári mérkőzésekről, részben a belső Európa-bajnokságról is. Sipos szerint az UEFA-nak április 7-ig le kell csökkentenie az MLSZ-t olyan feltételekkel, amelyeket az egyesület garantálni tud. Egyelőre kiderül, hogy lehetnek-e nézők a találkozókon. Előző Gulyás Gergely, a miniszterelnökért felelős miniszter egy online sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az oltottak képesek lesznek kimenni a mérkőzésekre.