Az MLSZ célul tűzte ki a budapesti Európa-bajnokság teljes mérkőzéseit

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy melyik városban milyen feltételek mellett lehet részt venni a nyári Európa-bajnokságon.

A kormánycsütörtöki csütörtöki tájékoztatóban már említették, hogy a budapesti Európa-bajnokságon egy védőkártyával és valószínűleg a következő szezonban az NB I-ben is lehet majd részt venni egy mérkőzésen. Eközben az UEFA pénteken elfogadta a szervezet terveit is,

• London az Európa-bajnokság kapacitásának 25 százalékát töltené be,
  • A fertőzésről szóló jelentések szerint Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow ezt az értéket 25–33% -ra állította,
  • Szentpétervár és Baku meg akarja tölteni a stadionok felét,
  • míg a budapesti Puskás Aréna célja, hogy egy sofőr minden ülésen helyet foglalhasson a túrán.

A közlemény szerint a Budapestre utazó külföldi állampolgárok két negatív COVID-vizsgálattal vagy a betegséget igazoló okmánnyal léphetnek be az országba való belépésüket megelőző öt napban, legfeljebb hat hónapig. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a 24.hu érdekében elmondta, hogy ez a mérkőzéseken való részvétel UEFA-eljárása, a magyar szövetség ezt követően részletes tájékoztatást nyújt a mérkőzések látogatásának módjáról.

Négy helyet elhalasztottak a döntésre, így a Münchenben, Rómában, Bilbaóban és Dublinban megrendezésre kerülő mérkőzések csak április 19-én derülnek ki, hátha lesznek zárt kapusok.