Az ír kapitány szerint rossz megvilágításban mutatja meg a magyaroknak, hogy kifütyülték térdelő játékosait

Magyarország labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent játszott Írországgal a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó csoportmeccsén. Egy hét múlva Portugáliával találkozik a csapat a Puskás Arénában, majd négy nappal később Franciaországgal és a müncheni csoportkörrel.

CSATLAKOZÁS

Európa-bajnoki főpróba: 0–0-s döntetlen az írek ellen

Legutóbbi edzőmeccsén gól nélküli döntetlent játszott az írországi magyar labdarúgó-válogatottal. Egy hét múlva Marco Rossi csapata Portugáliával találkozik az Európa-bajnokságon, részben Budapesten. A magyar csapat veretlen maradt a tizenegyedik egymást követő mérkőzésen.

A keddi nyitó sípszó előtt az ír játékosok térdre estek a rasszizmus és kirekesztés tiltakozásaként, amelyet a nézőtéren hallhattak. Az MLSZ már jelezte, hogy a magyar csapat tagjai sem térdelnek le az Európa-bajnokság alatt, tiszteletet tanúsítottak az ingeken szereplő felirat iránt. A sípot a találkozót követő sajtótájékoztatón tárgyalták, az ír kapitány csalódottan nyilatkozott.

“Rendkívül fontos üzenetet küldtünk, jól döntöttünk, hogy térdre térünk.

Rossz megvilágításba helyezi a magyarokat, így az Európa-bajnokság előtt így fütyülnek, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét.

– Ő mondta Stephen Kenny cikk szerint csakfoci.hu.

Marco Rossit azt is kérte, elmondta, hogy a magyar válogatott mindig mindenkinek maximális tiszteletet ad. Ez most is így volt, és a jövőben sem fog változni. “Meg kell azonban kérdezni rajongóink viselkedésének okait” – tette hozzá.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

s24 logo dt

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!