Az idegenbeli gólok előnye eltűnhet az európai futballban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról tárgyal, hogy a jövőben ne alkalmazza az idegenbeli gól szabályát.

Ez az a szabály, amely kiemelkedik az Európa Kupák közvetlen kiesési szakaszában. Ezekben a párharcokban a két eredmény után, ha döntetlen lesz, továbbjut az a csapat, amely idegenben több gólt szerzett. A szabályt először az 1965-66-os szezonban alkalmazták, de most, amikor sok mérkőzés semleges helyen és nézők nélkül zajlott a koronavírus-járvány miatt, kevésbé fontos. A Bayern és a Juventus is feladta az idei BL-idényt.

A The Times pénteki portói értesülései szerint egy nappal a Bajnokok Ligája döntője előtt az UEFA illetékes bizottsága megvitatja a kérdést.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!