Az FTC női kézilabdacsapata nagy lépést tett a bajnoki cím felé

A Ferencváros újabb nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, miután 29-27-re nyert Debrecenben a női kézilabda nap NB I szombatján.

Az FTC-nek nagyobb volt a tétje a meccsnek, hiszen május 5-én meglepetésükre az NB I-es tabellán 31-22-re legyőzték a címvédő Győrt, ezzel előnyt szerezve a bajnoki címért folytatott harcban, a Ferencvárosnak kedvez, mert a február eleje csak 33-27 volt Győrben.

Az MTI szerint a debreceniek megszerezték az első gólt, a folytatásban azonban pontosabb kézilabdát játszottak, a németek tőkések pedig kissé motiváltabbnak tűntek. Emily Bölk irányítása alatt 9-4-re léptek. Kudor Kitti Rövid mérkőzésszünet után a DVSC úgy tűnik, hogy kissé megváltoztatta taktikáját.

A nézők kiváló légköre és a játék képe a forduló után sem változott: mindkét csapat jól teljesített, a Debrecen a mérkőzés kétharmadában egyenlített, de Szucsánszki Zita irányításával a vendégek nem engedték, hogy ellenfelük átvegye a vezetést.

45 perc elteltével a Ferencváros Sucananski-ját kínlódva kellett hordágyon vinni, aki megpróbálta Sucananski fölé emelni a labdát, de túlsütötte és a léc mellé csapódott.

A DVSC tíz perc alatt csak egyszer talált be, és ebben az időszakban a fővárosiak 5-1-es sorozattal és nagy valószínűséggel a bajnoki címmel döntöttek a mérkőzésről, az Alba Fehérvár és az MTK ellenfeleként a két forduló hátralévő részében.

A mezőny legjobbja Sucsanski volt, aki 11 lövésből tíz gólt szerzett a hazaiaknál Kovács Anna Tízszer találták meg 16 kísérlet során is.

A Ferencváros 2011-es sorozatban 11 bajnoki mérkőzést nyert a DVSC otthonában.

Az alsó kamrában a békéscsabai sereg sofőrjét Szombathely 26–24-es úton kiküszöbölte, így elhagyta az NB I-t. A vasiak viszont életben tartották a túlélés reményeit: bár továbbra is kieső helyzetben voltak, mégis két ponttal fordult a tabellán lévő Boglár Akadémia-SZISE csapatához. Döntetlen esetén a kölcsönös eredmények a szombathelyieknek kedveznének.

Női kézilabda NB I

DVSC Schaeffler – FTC-Rail Cargo Hungary 27-29 (14-16)
Audi ETO KC de la Győr – MTK Budapest 33-21 (16-15)
Hungast Szombathely KKA – EUility Group-Békéscsaba Csatár NKSE 26-24 (11-11)
Érd – Alba Fehérvár KC 25-29 (11-12)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!