Az FTC egészségügyi és jogi dolgozókat hív meg szombati játékára, ha addigra négymilliót beolt.

A Ferfváros Sportfive stadion üzemeltetője, aki megnyerte a Fradi sorozatának harmadik bajnokságát, a szombati FTC-Mezőkövesd bajnokságban fogadja a Nemzet Hőseit a szombati rendezvényen, 4 millió embert oltottak be időben – közölte a klub honlapja.

Mint írták, köszönetet mond azoknak, akik a járvány idején közvetlen veszélyben szolgálták az országot: orvosoknak, nővéreknek, rendőröknek, katonáknak, katasztrófavédelmi ügyvédeknek, akik ingyen nézhetik a labdarúgó-válogatott mérkőzést a Groupama Arénában. “Az akcióban résztvevők száma korlátozott”, biztonsági kártya és szurkolói kártya megadása szükséges, azonban mindenkit kísérhet egy 14 év alatti gyermek, akinek nevezését a klub is elfogadja.

A kormány hétfőn közölte, milyen szabályok lépnek hatályba, miután négymillió ember megkapta első oltását. Ide tartozik, hogy a védelmi bizonyítvánnyal rendelkező és felügyeletük alatt álló kiskorúak sporteseményeken is részt vehetnek, maszk viselése pedig nem kötelező.

Az oltottak száma szerdán reggel 3774 ezer volt, de a kormány becslése szerint április végéig péntekig négy millió oltott gyűlik össze, így a lazítás szombaton léphet életbe.

Kiemelt kép: Ferencváros – Újpest mérkőzés a Groupama Arénában, 2020. június 20-án.