Az Európai Kézilabda Szövetség magyar tagja maradt

Horváth Gabriella a Bécsben pénteken tartandó kongresszus döntésének megfelelően az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának tagja maradt.

A Magyar Szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint az MKSZ főtitkárát választották meg az EHF Strandkézilabda Bizottság elnökének.

„Egy ciklusig voltam a tengerparti kézilabda bizottság tagja, majd a 2016-os végrehajtó bizottságban dolgozhattam, és most nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a strandosztályra, és a testületnél folytathatom a munkámat a Beach elnökével. Kézilabda Tanács. Strand – emelte ki Horváth Gabriella a magyar szövetség hírlevelében.

Hozzátette, hogy a strandbizottságot egy norvég vezeti Legyél Jörstadot követi, aki több évig vezette az igazgatóságot, és ideje alatt a szakma hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ezt a tevékenységét folytatni kívánja.

A végrehajtó bizottság megmaradt tagjai az egész magyar kézilabda dicséretét képezik, folyamatosan tapasztalom, hogy az EHF-ben és a tagállamokban mennyire pozitív a véleménye Magyarországról. Az elkövetkező években továbbra is azon dolgozunk, hogy jobban támogassuk a sport fejlődését, beleértve a magyar csapatokat is.

Az MTI a sportdiplomátát idézte.

Az EHF elnöke további négy évig osztrák Michael Wiederer, aki 2016 novembere óta töltötte be a tisztséget, és ezúttal nem volt ellenjelöltje.

A szombaton záruló kongresszuson a küldöttek 53 mandátumra szavaznak, amelyre 38 tagszövetség összesen 139 jelölést kapott.