Az Emilia-Romagna Nagydíjat megszakították, miután Bottas és Russell összecsaptak

Az Emilia-Romagna Nagydíjat a 33. fordulóban félbeszakították.

A verseny eddig fordulópontot ért el, mivel az első megállt, és a pilóták egyesével már a karrier sávon haladtak, hogy kereket cseréljenek. Ennek eredményeként az Imola versenypálya még nem száradt ki, az aszfalt az ideális ív kivételével mindenhol nedves maradt. A nyögés Lewis Hamilton, amelyet elengedtek, de amint letért az ideális ívről, kavicsba fonódott.

Míg a címvédő megpróbált kiszabadulni a kavicsokból, csapattársa is elhagyta a pályát. Valtteri Bottas mert egy manőver során az őt megelőzni próbáló személy ütközött George Russell az autójával. A baleset végén mindketten összetörtek, Williams sofőrje annyira mérges volt, hogy a füstölgő Mercedesben ülő Bottashoz ment, hogy szidja a finn sofőrt, aki inkább intett neki.

Azután Fernando Alonso Meg is szökött, bár sikerült visszahajtania a pályára, ám ekkor a bírók piros zászlóval jelezték, hogy szünetet kell rendelni a versenyen. mert Nicholas Latifi a második körben már kiesett, így Williams pont nélkül zárja a versenyt.

Körülbelül fél óra munka után a verseny folytatódott.