Az első félidőben 45 perc után két gól született, míg a cserét ki kellett cserélni

Pedig nem sokan sejtették volna Thomas Tuchel első vereségét nem egy csúcscsapat veszítette el, hanem a bajnok a szombati West Bromwich Albionban.

A mérkőzés első fele elég őrült volt, mert Christian Pulisic a gól után Thiago Silva összegyűjtötte második sárga lapját, fél óra után emberhátrányban hagyta.

Közvetlenül a térváltozás előtt böjtölték, Matheus Pereira 45 perc után kétszer találták meg a hosszabbításban. A West Brom sem távolította el az összes rendetlenséget Dara O’Shea– a Chelsea korábbi játékosa sérülés miatt, Branislav Ivanovici megállt, de 13 perc múlva a szerb megsérült, ezért őt is le kellett cserélni.

A második félidő is érdekes volt, Callum Robinson egy gyönyörű akció végén találta meg, majd visszatért Újpestre Mbaye Diagne a WBA negyedik gólját is megszerezte.

A későbbiekben Mason-hegy továbbra is szépíti az eredményt, de a hajában Robinson ismét háromra növelte a különbséget. Lényegében ez nem változott, Tuchel 14 veretlen mérkőzés után kiesett a Chelsea vezetőedzőjeként.

Eredmény – Premier League, 30. forduló

Chelsea – West Bromwich Albion 2-5 (1-2)
Jelző: Pulisic (27.), Mount (71.) ill. Pereira (45 + 2, 45 + 4), Robinson (63, 91), Diagne (68)
Kiállította: Silva (29.)