Az egészséggel kapcsolatos alkalmasság definíciójának megértése

Mivel egészségügyi és fitnesz szakember vagyok, az a dolgom, hogy megértsem az iparágban általános kifejezéseket és definíciókat, valamint hogy naprakész legyek a változó trendekkel. Tapasztalatom szerint azt tapasztaltam, hogy számos kifejezés valamivel több pontosítást érdemel, mint amennyit megadnak nekik.

Az egészséggel kapcsolatos alkalmasság meghatározásának tisztázása mellett ez a cikk meg kívánja világítani a kapcsolódó kifejezéseket és bemutatja azok megkülönböztetését.

Egyszerűen csak egy néven van?

A fitnesz világ úgy tűnik, hogy az egészséggel kapcsolatos fitnesz fogalmát használja a fitnesz általános elveként – felcserélhető másokkal, például a “fizikai fitnesz”, az “egészség és fitnesz” vagy egyszerűen a “fitnesz” kifejezéssel.

Míg ezek a feltételek tud Az egészség és a fizikai erőnlét tág fogalma alá tartoznak, külön-külön utalnak különböző – általános és specifikus – szempontokra. Sajnos az ezekre és a fitneszre vonatkozó egyéb kifejezésekre való hivatkozások gyakran homályosak, míg a rendeltetésszerű használat következetessége legjobb esetben is gyenge; van egyfajta “általánosan elfogadott” felhasználásuk számukra, de az egyének gyakran a saját értelmezésükre hagyatkoznak, és ez zavart vezethet.

Ennek ellenére az egészséggel kapcsolatos alkalmasság a jó egészség révén egyszerűen levezeti az erőnlétet? Nem egészen, nem pontosan. Ezért egy kicsit többet kell megértenünk e szavak mögött, mielőtt megemésztenénk a definíciót.

Hogyan készült megjelenik a fizikai egészséggel kapcsolatos egészség kifejezés?

Ez jó kérdés. Lehet, hogy kíváncsi vagy miről szól ez a koncepció – nem használhatjuk-e csak a “fitnesz” vagy a “fizikai erőnlét” kifejezéseket? ” Miért “kapcsolódik” az egészséghez?

A fő ok abból adódik, hogy az egészség és a fitnesz kifejezések többségét következetlenül használják, és gyakran különböző fogalmakra vagy fogalmakra utalnak. Az amerikai sebész tábornok 1996-os jelentése alapján (Fizikai aktivitás és egészség; a sebész általános jelentése), volt egy lépés, hogy megpróbálják kezelni az elhízás szintjének riasztó emelkedését az amerikai nagyközönség körében. A tanulmányok és a kezdeményezések standardizálást igényeltek az orvosok, az egészségügyi szakemberek és a fitneszedzők között, hogy megbirkózzanak a feladattal. Írja be az „Egészséggel kapcsolatos fizikai egészség” kifejezést, amely a lakosság általános egészségi állapotának kezelésére szolgáló munka kifejezés.

Az egészséggel kapcsolatos alkalmasság meghatározása

Az American College of Sports Medicine (ACSM) szerint az ezen a téren a legfőbb hatóság, a nem egyértelmű és szubjektív megfogalmazású, nem hatékony definíciók, valamint olyan fogalmak, amelyek maguknak kell meghatározniuk a kifejezéseket, hozzájárultak a “fizikai” kifejezés összetévesztéséhez. fitnesz “.

Nincs megbízható útmutató az egészségügyi és fitnesz szakemberek számára a “fizikai erőnlét” mérésére, mert a kifejezést annyira homályosan és következetlenül határozták meg. Ez és így hogy figyelembe kell venni az egészséggel kapcsolatos alkalmasság fogalmát. Ezért a meghatározás a következőkre összpontosít a fizikai erőnlét 5 olyan eleme, amelyek “jó egészségre” utalnak. Ezek az összetevők a következők:

• Kardiorespirációs fitnesz
  • Test felépítés
  • Rugalmasság
  • Izomerő
  • Izomállóképesség

Másrészt a készségekhez kapcsolódó fitnesz-összetevők a következők:

• Egyensúly
  • Reakció idő
  • Koordináció
  • Agilitás
  • Sebesség
  • Erő

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) szerint a fizikai alkalmasság meghatározása hangsúlyozza a különbség az egészséggel kapcsolatos fizikai erőnlét és az atlétikai képesség fizikai alkalmassága között. Kiindulópontja az amerikai nemzet “egészsége”, amelyet gyakran “közegészségügyi perspektívának” neveznek. E tekintetben az 5 egészséggel kapcsolatos összetevő fontosabb, mint az atlétikai képességekhez (vagy a készségekkel kapcsolatos összetevőkhöz) kapcsolódó elemek.

Bár az egészséggel kapcsolatos fitnesz fogalma elválaszthatatlan kapcsolatban áll a “jó egészséggel”, az 5 összetevővel foglalkozunk Egyedi egészségügyi szakemberek mérésük lehetővé tétele érdekében.

Most, hogy mélyebben megértjük a kifejezést, milyen célt szolgál?

Folytatva a definíció megmaradását, az 5 komponens mérésének célja, hogy tanácsot adjon az ügyfeleknek saját egészségi állapotukkal kapcsolatban, és a tesztekből nyert adatokat felhasználják a megfelelő edzésprogramok tervezéséhez, amelyeket aztán ki lehet értékelni.

Az 5 komponens egyformán járul hozzá az egészséggel kapcsolatos holisztikus fizikai forma létrehozásához, amely a hétköznapi polgár egészségét közvetlenül érdekli, azzal, hogy a koncepció normatív. Más szóval, ez egy szabvány, amely ezt lehetővé teszi következetes kérés.

Ezért fontos azok számára, akik az egészség- és fitnesziparban dolgoznak nem összetéveszteni az “általános fizikai alkalmasságot” az “egészséggel kapcsolatos fizikai állapottal”.

Összegzésként vegyük fontolóra ezt a különbséget a fizikai erőnlét és az egészséggel kapcsolatos alkalmasság között

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a rendszeres testmozgás javíthatja az általános erőnlétet és az egészséget is. Az általános egészségi állapot azonban általános kifejezés és a szubjektív értelmezéstől függ, míg az egészséggel kapcsolatos alkalmasság értékelhető.

Ezért megkülönböztetés van e két kifejezés között abban az értelemben, hogy az egészséggel kapcsolatos fizikai alkalmasság megállapított összehasonlító szabályok összességével mérhető.

Itt “a gumi útnak indul”. Az ACSM által kidolgozott irányelvek lehetővé teszik az egészségügyi szakemberek számára, hogy az ügyfelekkel együttműködve értékeljék és mérjék testmozgásuk reakcióját, és megfelelő gyakorlási programokat írhassanak elő. Ezután a kliens előrehaladása nyomon követhető és szükség esetén kiigazítható a kívánt fitnesz célok elérése érdekében.