Az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is elhagyta a Szuper Ligát

Az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur szintén kedden éjfélkor jelentette be, hogy visszavonul az Európai Szuper Liga gondolatától.

A futballrajongók Angliában mindenhol megdöbbentek, amikor megtudták, hogy hat vezető csapat szeretne részt venni a Bajnokok Ligája helyettesítésére szolgáló sorozatban. Elsőként olvasta a Chelsea lemondását, de amíg a londoniak előkészítették a dokumentumokat, a Manchester City jelentette be elsőként Superliga lemondását.

Később, éjfélkor az Arsenal is bejelentette, hogy hiba csatlakozni a projekthez és elnézést kérni a rajongóktól.

A Liverpool, amelynek vezetőedzője szintén elhagyta a Szuperligát, Jürgen Klopp bírálta az ötletet is, majd James Milner és Jordan Henderson antipátiát is kifejezett. Ezek után nem meglepő, hogy a Pool a honlapján azt írja, hogy ha a vezetés megoldotta a kérdést a részvényesek és az igazgatók részéről, akkor szívesebben feladná az ESL részvételét.

Eközben a Manchester United elnöke, Ed Woodward Azt is bejelentette, hogy 2021-ben elhagyja a klubot, elsősorban a Szuper Liga miatt, így ennek a csapatnak a támogatása nem lepett meg senkit.

A Tottenham Hotspur azt is elmondta az Arsenalnak, a Manchester Unitednek és a Liverpoolnak, hogy meggondolták véleményüket, és nem kérik az Európai Szuper Ligát.