Annak ellenére, hogy vállsérülése volt, Kovacsics Anikó bekerült a válogatottba

Hiába szenvedett súlyos vállsérülést Kovacsics Anikó, még szerepelt az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatottjában, mielőtt kvalifikálta magát a jövő heti világbajnokságra.

A csapat kapitánya, Kovacsics Anikó vállsérülése miatt nem tud edzeni és mérkőzéseken játszani, de ott lesz a táborban, mert neki vagy nekünk nem kérdés, hogy mellettünk van a helye.

Érvelt Elek Gábor szövetségi kapitány.

Kovacsics vállán megsérült a porc és az ínszalag is március 31-én, a ferencvárosi bajnokság mérkőzésén. A klubszezon véget ért számára, de lehet, hogy nem kell feladnia olimpiai szereplését. Önnek még nincs szüksége műtétre, egy konzervatív kezelés után június elejétől várható a teljes felkészülés.

A szerdán bejelentett listán a márciusi olimpiai selejtezőt sikeresen megnyerő 19 kézilabdázón kívül Vác menedzser Lakatos Rita került sor.

Az Európai Szövetség március 30-án jelentette be, hogy az olaszok lemondtak a pályaválasztás jogáról, így a világbajnokság mindkét selejtezőmérkőzését Magyarországon, az Érd Arénában rendezik. Az első pénteken 16.05-től, a visszavágó vasárnap 13.00-tól lesz. A párharc győztese továbbjut az idei világkupára, amelyen a szokásos 24 helyett már 32 csapat vesz részt.

Magyarország válogatottja

portások:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Siófok)
jobb:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobb:
Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
menedzserek:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Szucsánszki Zita (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)
telepesek:
Helnyai Fanny (Vác), Kisfaludy Anett (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)
labdajátékosok: