“Amikor megtudtam, hogy nem mehetek el az Európa-bajnokságra, szinte egész éjjel sírtam”

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Kalmár Zsoltért a külső oldalsó szalag eltört, így elmarad az Európa-bajnokságtól – derült ki szombat késő este.

Az Andorra elleni vb-selejtezőn megsérült játékos a klub honlapján elmondta a dunaszerdahelyi labdarúgó-válogatottnak, hogyan alakult a bajnokság mögött.

“Új MRI vizsgálatra volt szükség, mert az elváltozás után vérrög alakult ki, így az elvizsgálás mértéke nem volt egyértelmű. A szombati MRI-vizsgálat már pontosan a sérülés helyére irányult, és sajnos azt mutatta, hogy a helyzet nem jó, és valószínűleg vártuk a műtétet.

Őszintén bevallom, amikor megtudtam a hírt, nagyon rosszul esett. Az éjszaka nagy részében sírtam. Mindenki, aki ismeri, tudja, mennyi munkát és időt fordítottam arra, hogy kiváló állapotban legyek és kijussak az Európa-bajnokságról. Sajnos egy ilyen szerencsétlenség miatt ez az álom mostanra összetört. Nehéz időszak számomra, de érzem a családom és a körülöttem lévő emberek támogatását. ”

– idézte a DAC Kalmárt.

Nem először fordul elő, hogy a magyar középpályás súlyos sérülést szenved, 2019-ben térdműtéten esett át, mielőtt a szlovákok ellen kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra.