Ambros Martín megszegte a sorrendet Győrben, úszott a Fradi Kupa döntője

A győriek szerdán 31–22-én kiestek a ferencvárosi házban, így hátrányba kerültek a címért folytatott küzdelemben. Ennek eredményeként két nappal később kiutasították Danyi Gábor vezetőedző, akinek a nyári távozását már január elején bejelentették, és július helyett hétfőn tért vissza a kispadra. Ambros Martín, aki 2012 és 2018 között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját Győr vezetőedzőként, ötször pedig a magyar bajnokságot és a kupát.

Az elődöntőben szombaton a veszprémi MK-ban az FTC csapatától Kovacsics Anikó, Győrből Puha almabor hiányzó.

Ambros Martín általában erős játékos volt a pályán, sápadtnak, fáradtnak tűnt a forró napsütésben. Elek Gábor időt kért, majd műszakokkal próbálkozott. A fővárosiak 11 percnél tovább nem találták a hálót, és a folytatásban három-négy gól hátrányukat csak egy ideig tudták megörökíteni, nem csökkenteni, mert Stine Oftedal irányításuk alatt támadásban is jól viselkedtek. Három perccel az első félidő vége előtt az FTC 14-12-re húzott, majd a szünetben ismét három lövés volt a magabiztosan és gyorsan kézilabdázó Győr számára.

A második félidő elején a Ferencváros hat perc alatt csak egyszer talált rá, ellenfele azonban nem tudta kihasználni. A meccs 47. percében Gábor Elek, az FTC játékosa majdnem növelte előnyét, de a bal oldali lövése a felső lécről a kapu mögé pattant. Az utolsó tíz percben Bíró Blanka és Amandine Leynaud néhány remek védést is bemutatott, és végül ez utóbbi örülhetett a döntőbe jutásnak, ráadásul csapata megnyerte a listát, hogy soha ne kerüljön hátrányba.

Győri Stine Oftedal hét, Kari Brattset kalap, Anne Mette Hansen négy góllal járult hozzá a fővárosok sikeréhez Klujber Katrin Hét, Háfra Noémi és Kovács Anett négy-négy gólt szerzett.

Az ETO ellenfele a DVSC lesz, amely a délutáni elődöntőben 28–22-re legyőzte a Kisvárdát. A Győr felkészülhet a Magyar Kupa 19. döntőjére, és eddig 14-et nyert. A DVSC 13. alkalommal jutott be a kupasorozat döntőjébe, eddig öt győzelmet és hét vereséget mérlegelve. A két csapat a döntőben találkozott 2009-ben és 2011-ben, és mindkétszer a győriek nyertek.

Kézilabda, Magyar Női Kupa, elődöntők

Audi ETO KC Győr – FTC-Rail Cargo Hungary 29-25 (16-13)
varratok / hézagok: 42/29, illetve 47/25
gólok hét méterről: 3/3 és 2/2