Ahol a futball elméje és szíve találkozik: kezdődik a Sport24

Bravo, Giorgio, bravo, Giorgio!

– kiáltott felém egy felejthetetlen olasz futballszakember, tapsolva azzal, hogy 2016 nyarán tökéletesen szabott öltönybe ugrott Bordeaux-ban. A bíróságon ekkor az történt, hogy a legendás olasz hátsó karakter (Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini), két tag az egyik német játékost a pálya szélére szorította az európai negyeddöntőben, így a csatárnak vissza kellett lépnie. Ez a jelenet eufóriát váltott ki az Olasz Labdarúgó Szövetség tisztviselőiben.

Tényleg nincs ott Sotis?

– kérdezte egyikünk idegesen, miközben reménytelenül kerestük a napraforgó és a tökmag eladásait a Dózsa György úton a Magyar Kupa döntője, az Újpest – Videoton előtt.

Valószínűleg rendkívül hosszú sétákat kellene tennünk a Copacabanán, hogy megtaláljuk azokat a vicces és önzetlen gyógyszereket, amelyek farsangi hangulatát a helyszűke felvonulása okozza. Most valószínűleg viszonylag rövid sétákat kellene tennünk Budapesten, hogy megkérdezzük valakit, miért gondoljuk azt, hogy 2021-ben elengedhetetlen kagylót köpni, egyáltalán nem, hogy meccsre menjen.

Két jelenetet említettem, de egymilliót írhattam az életünkről, és legbelül legbeszélgettünk kultúráról, hagyományról, tudásról, érzelmekről, szenvedélyről, igazságról, vagyis isteni játékról, futballról. Mindez a futballt tette a világ legfontosabb játékává, majd a világ szórakoztatóiparának legfontosabb termékévé.

Mivel elképzelhetetlen feszültségek törnek ki a játékok és a globális szórakoztatóipar között, olyan sok hasonló háború hangsúlyozza a futballt belülről: szenvedély és racionalitás, technológia és hagyomány, igazság és igazságtalanság, demokrácia, hozzáférhetőség és kaszt, kultúra és kapitalizmus. Ezek az ádáz csaták időközben zajlanak, a szezonális vezetők (azaz edzők), milliárdosok és hősök (azaz játékosok) versengenek a pályán, sok tízezer rajongó (azaz a közönség fogyasztói) őrül meg velük és értük.

A lehető legtöbbet szeretnénk elmondani ennek a futballnak a mélyéről. A csapatokról, edzőkről, játékosokról, filozófiákról, identitásról, taktikáról, történetekről, tudásról, üzletről. Ezért úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk elindítani egy fizetett újságot, amely minden hónapban legalább 24 jó minőségű tartalmat garantál az olvasóknak.

Ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk minél több ismert és ismert szerzőt megnyerni. Ennek eredményeként minden bizonnyal ott lesz a kiválasztott írások szerzői között Darvasi László, Dénes Ferenc, Egressy Zoltán, Hegyi Iván, Kálnoki Kis Attila, Kele János, Kiss Tibor Noé, Marosi Gergely, Martha Bence, Nagy József, Krótor Christophe, Szabó Péterés egy video portré Kadarkai Endre a magyar futball világának emblematikus alakjairól fog beszélni.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért.
Az első hónapban 490 forintot próbálhat ki!

SPORT24-et nézem!

Csatlakozzon a Sport24 közösséghez, ossza meg véleményét zárt Facebook-csoportunkban, vegyen részt exkluzív eseményeinken, amelyek csak az előfizetők számára állnak rendelkezésre.

FELIRATKOZÁS!

Olyan úton kezdünk, amelyről keveset tudunk, hiszen ez az első kísérletünk arra, hogy új minőségű digitális terméket vigyünk a magyar futballsajtóba. Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Kérjük, hogy minél többen maradjanak nálunk, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kitűnni. Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, szidjon, adjon ötleteket. Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akik számára a futball több, mint játék. Mindazok, akik boldogok voltak, már idegesek, mindazok, akik már a levegőbe kerültek, amikor a labda a hálóba került, mindazok, akik rabjai ennek a szenvedélynek, ennek a játéknak, ennek az iparnak.

Ott várjuk őket, ahol a futball elméje és szíve találkozik: a Sport24-nél.