Agyelszívással kezdődött az Európa-vb-selejtező

Ha az Európa-világbajnokság kvalifikációja olyan, mint a török-holland meccs, akkor nagy érzelmeket fogunk érezni.

A törökök, akik a Nemzetek Ligájában kétszer is kikaptak Magyarország válogatottjától, alig több mint fél játék után három góllal – két furcsa, ugró lövéssel és tizenegyessel – meglepetéssel vezettek. Az utolsó negyedórába belépve azonban Hollandia mindössze két és fél perc távolságot szerzett Yilmaz Törökország nagyszerű szabadrúgással döntötte el a mérkőzést, és a vendégek 4-2-re nyertek Megtakarítás végül kihagyott egy újabb büntetőt.

A Lille csapatában játszó Yilmaz egyébként három lövéssel zárta a mérkőzést. Természetesen van ilyen Statisztika Opta: utoljára Klaus Allofs mesterhármast ért el a tétmérkőzésen a hollandok ellen 1980-ban.

Burak Yilmaz döntő célja:

A csoportba lettek, norvégok, montenegróiak és Gibraltár is tartoznak. A magyar válogatott csütörtökön kezd, Lengyelországot fogadja hazai pályán.

1. forduló, G. csoport

Törökország-Hollandia 4-2 (2-0)
gólszerzők: Yilmaz (15, 34, 81 – második a büntetőtől), Calhanoglu (46) és Klaasen (75), L. de Jong (76)