Addig a kormány hétmillió oltottat biztosított, így teljes eb mérkőzéseket vállalt

Pénteken az UEFA bejelentette a nézőszámot a legtöbb rendező városban a nyári Európa-bajnokságon, és Budapest az egyetlen, ahol megbízhatóak a teljes teremben zajló mérkőzések. A másik hét nyilatkozatot tevő ország azt tervezi, hogy a stadion 25-50% -át használja majd.

A Telex felvette a kapcsolatot a Kormányzati Információs Központtal, hogy megtudja, miért reméli a Puskás aréna 67 000 férőhelyes megtöltését, miközben a sportesemények november óta zárt ajtók mögött zajlanak. Bár a lap az MLSZ-hez irányult, a válasz kiderült:

Magyarországon az oltottak száma meghaladja a hétmilliót a labdarúgó Európa-bajnokságig, így addigra megszűnik a legtöbb járványügyi korlátozás.

Legalább hat-hét millió embernek kell oltást kapnia az állomány immunitásának kialakulásához, és a kormány minden bizonnyal ebben bízik. Az MLSZ a cikk megjelenéséig nem válaszolt a Telexnek.

A közlemény szerint a Budapestre utazó külföldi állampolgárok két negatív COVID-vizsgálattal vagy a betegséget igazoló okmánnyal léphetnek be az országba való belépésüket megelőző öt napban, legfeljebb hat hónapig. A kormány csütörtöki tájékoztatójában Gulyás Gergely elmondta, hogy védelmi bizonyítvánnyal léphet majd mérkőzésekre, de korábban azt mondta, hogy csak oltással léphet pályára az EB-mérkőzéseken, és erről az UEFA is beszámolt.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a 24.hu érdekében elmondta, hogy ez a mérkőzéseken való részvétel UEFA-eljárása, a magyar szövetség ezt követően részletes tájékoztatást nyújt a mérkőzések látogatásának módjáról.