A ZTE felfelé emelkedőn megszüntette a Puskás Akadémiát

A bajnoki ezüstöt szerző Puskás Akadémia az NB I 31. fordulójának nyitó mérkőzésén köszöntötte a kiesésből Felcsútig futó Zalaegerszeget. Általában azt mondják, hogy ez fix 1. Ugyanakkor a magyarok legutóbb 2-1-re estek az akkor sereggyőztes Diósgyőr ellen, míg a ZTE hazai pályán maximális pontszámot húzott a Budafok számára, vagy az egyik csapat lent van, a másik pedig a felszállási ágban. .

A találkozó elején a fiatal Puskás lejtő megállni látszott Komarom 10. perc: a hazaiak megszerezték a vezetést 1 – 0, miután áttört a bal szélen Demjéni a kapuhoz. A ZTE három perccel később nem zuhant le Zimonyi becsapta a bal oldalt, majd ügyesen gurult Favorov elé, aki 16-os magasságban került középre, aki egyenlített.

A szünetre a csapatok ezzel 1-1-re lőttek gólt. A második félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, mindaddig, amíg Robert Waltner előtt Tajti Mátyásmajd a 74. percben Futács Márkót is kicserélték. Utóbbi egy perccel később a jobb szélről tálalt az első elé, aki hazánkban ritkán látható módon passzolta a kapu jobb felső sarkában lévő labdát (1-2).

Egy újabb mérkőzés végén, a Tajti-Futács a 88. percben, az első ugratta az utolsót, ami biztosította a győzelmet (1-3), sőt a 92. percben újabb góllal kiesett (1-4). Zalaegerszeg győzelmével nagy lépést tett a bent maradás felé.