A zsúfolt állványok összeomlottak, mint a könyvek vára

Hatvan ember megsebesült, miután egy indiai szurkolókkal teli lelátó összeomlott egy zsebmérkőzés során.

A junior bajnokság hétfőn kezdődött a telanganai Suryapetben, ahol néhány perccel a mérkőzés kezdete után összeomlott a falállvány – a tragédiát a lelátó rossz szerkezete okozhatta.

“Mélyen megdöbbentem, és imádkoztam az összes sebesült gyors felépüléséért” – mondta. Tamilisai Soundararaja, Telangana állam kormányzója.

Szerencsére az indiai sajtó szerint nem történt haláleset, de hatvanan megsebesültek. Az összes érintettet, akik közül sokan törést szenvedtek, azonnal kórházba szállították.

A Kabaddi népszerű sport Indiában és Pakisztánban, ahol két négyfős csapat egymással versenyez egy 10 x 12,5 méteres pályán. A támadó csapat egyik játékosának meg kell érintenie valakit az ellenféltől, majd vissza kell szaladnia a saját térfelére. Ha sikerül, pontokat kap. Ha az ellenfél utoléri és harcol, akkor a védekező csapatnak van a lényege.