A világsajtó aggasztónak tűnt a portugáliai Forma-1-es Nagydíjon

Lewis Hamilton megnyerte a Portugál Nagydíjat, kétszer az eddigi három futamon, hétszer brit világbajnok volt az első kirúgott. Hamilton festménye mellett a nemzetközi sajtó is komolyan nyilatkozott:

a föld látványosan kettétört, és a legtöbbnek gyakorlatilag nem volt mondanivalója a dobogós küzdelemben.

Ennek ez kissé ellentmond Lando Norris harmadik lett Olaszországban a McLarennel, de Hamilton és Max Verstappen valóban versenyeznek egymással Valtteri Bottas és kétszer harmadik lett, és kiesett az Imola versenyen.

MTI Nemzetközi Magazin:

Egyesült Királyság:

Daily Mail: “Lewis Hamilton 97. győzelme a versenyen nem azért marad emlékezetes, mert rendkívüli volt, hanem mert megmutatja, hogy a brit címvédő továbbra is képes irgalom nélkül diadalmaskodni, összezavarva az ellenfeleket.”

The Guardian: “Lewis Hamilton győzelme a Portugál Nagydíjon biztosan elhallgattatott minden olyan szkeptikust, aki egy kicsit megkérdőjelezte motivációját újabb világbajnoki cím elnyerésére.”

Olaszország:

Corriere della Sera: „Lewis Hamilton ugyanúgy megnyerte a Portugál Nagydíjat, mint a régi szép időkben. A brit címvédő szintén nagy előnnyel nyert a harmadik helyről rajtoló Verstappennel és Bottassal szemben. Ez Hamilton 97. F1-es győzelme. “

Spanyolország:

Brand: „Lewis Hamilton ismét felkeltette tehetségét, ambícióit és lazaságát, amelyek segítségével magabiztosan legyőzte Max Verstappent és Valtteri Bottast, akiket két csodálatos manőver előzött meg. Karrierje 97. győzelmével Hamilton egy pontról nyolc pontra növelte előnyét az összetett pontverseny élén, és egyelőre karanténba helyezte azt az ideológiát, hogy a Red Bull megszoríthatja a Mercedest. ”

Franciaország:

Le Figaro: “Egy fizikailag és szellemileg megterhelő verseny végén Lewis Hamilton Portugáliában nyert, és megszerezte a Forma-1-es karrierje 97. győzelmét. Ezzel a sikerrel legnagyobb riválisa, Max Verstappent most nyolc ponttal vezet az összetett előtt . ”

Svájc:

Blick: „Valami Portimaóban is világos volt: milyen hihetetlen a mezőny. Egyrészt ott vannak Hamilton, Verstappen és Bottas, a dobogósok, másrészt – Pérez vezetésével – a többiek, akik soha nem kerülhetnek az első három közé ”.