A világ egyik legviccesebb kapusa a Ligue 1-ben játszik

A bajnoki címért folytatott heves küzdelemnek köszönhetően sok szó esett a Ligue 1 legjobb csapatairól, de időközben hajlamosak átsiklani olyan hétköznapi hősök felett, mint pl. Gautier Larsonneur.

Néhányszor sokat mosolyogtam a bresti kapuson, januárban először az alapvonaltól kezdve szinte öngólt ütöttem, de a felső léc és a jobb kapufa segített.

Idője azonban a szezon utolsó bajnokában jött el. Eleinte újabb 0–0-s büntetéssel háborította fel Neymart. Először a kapu jobb oldalán lépett, majd kissé középen guggolt, míg a brazil sztár futáshoz csalta. A PSG játékosa végül csúnyán lőtt balra.

A Paris Saint-Germainnek azonban sikerült nyernie, mivel a Lille sem hibázott, a címvédés kimaradt.

Közben a Brest is örülhetett a többi eredménynek, hiszen a Nantes csak egy ponttal maradt le a csapattól. A Montpellier 2-1-re legyőzte a Nantest, így a Brest megúszta a kvalifikációt, és jövőre a csúcson lehet. Larsonneur olyan szenvedélyesen élvezhette ezt:

A fentiek alapján sok mindent el lehet mondani Gautier Larsonneurról, de unalmas figurának lenni biztosan nem az.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!