A Vidi kiesett az Újpestből, megszerezte első győzelmét Szabiccsnál

A második mérkőzésen a Fehérvár első győzelme jött, április 1-től vezetett Szabics Imrével: A Vidi otthon 4-0-ra legyőzte az Újpestet. Nikolics Nemanja duplával segítette csapatát, előbb büntetőt értékesített (a 8. percben), majd a kapu közeli szöglete után fejjel lefelé vágott egy labdát. Tehát a házigazda csapat 2-0-ra vezetett a félidő után, de a helyzetek alapján a különbség nagyobb is lehetett volna.

A második félidőben a fehérváriak játéka korlátozottabb volt, Ivan Petrjak azonban még két gólt szerzett, mindkétszer Cristiano Ronaldo örömmel ünnepelték.

Bár a Vidi szenved a szezontól, az Újpestet ebben a szezonban háromból háromszor verte meg a csapat, és ezeken a mérkőzéseken 14-1 volt a gólkülönbség.

Az első három gól:

A győzelem ellenére Vidin messze van a második helytől, hét ponttal lemaradva a második helyen álló Puskás Akadémiáról. A felcsútiak a turnén a Ferencváros házában játszanak, ha a címvédő győz, újabb aranyérmet szerez.

NB I, 28. forduló

MOL Fehérvár FC – Újpest FC 4-0 (2-0)

Fehér vár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.) – Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)

Újpest: Banai – Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. – Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) – Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze

jelző: Nikolics (8-tól 11-ig, 33-ig), Petrjak (69, 87)

sárga kártya: Petrjak (67), Ruben Pinto (70), Csongvai (8), Onovo (26)