A Veszprém olyan simán nyerte a BL-t, hogy rengeteg rekord megdőlt

A Telekom Veszprém 41-27-re nyert a Vardar Skopje észak-macedón otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén.

A vendégektől Rasmus Lauge Schmidt, Kentin Mahé és Jorge Maqueda hiányzó. A mérkőzés elején a veszprémieknek másfél percet kellett eltölteniük kettős emberhátrányban, majd tíz perccel később megismételték.

A vendégcsapat azonban 3-1-re, majd 7-4-re ment, mert sokkal lelkesebben és pontosabban játszottak, mint ellenfelük, ráadásul Rodrigo Corrales jól védett.

A Veszprém kiváló védekezésének köszönhetően meglepően nagy volt a különbség a csapatok között, és két 4-0-s szett után tíz góllal vezetett a szünet előtt.

A második félidő elején a játék képe nem változott, a vendégeket már 13 lövés vezette, de tisztában voltak jelentős előnyükkel és elkövettek néhány hibát, ill. Ivan Cupic Vardar kedvességével némileg csökkentette hátrányát. Ezt követően a két csapat már nem volt ugyanabban a súlycsoportban, a Veszprém hét perc alatt 7-0-s menetet produkált, és a vártnál sokkal magabiztosabban és simábban nyert.

Kupa a helyieknek, a vendégeknek Gasper Marguc nyolc gólt szerzett, a veszprémi egyiptomi jobbkezes Omar Jahja és hétszer találták meg. A Corrales 14 védekezéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 21. meccsén a veszprémiek 12. alkalommal nyertek öt vereséggel és négy döntetlennel.

A Veszprém soha nem nyert ilyen különbséggel, és a BL-kopogás közvetlen szakaszában nem szerzett ennyi gólt. Vardar még soha nem szerzett ennyi gólt otthon a BL-ben, és most ekkora különbséggel először otthon van.

A visszavágóra április 8-án kerül sor, amely a francia HBC Nantes vagy a lengyel Lomza Vive Kielce párharcának győztese.

Férfi kézilabda döntők

Vardar Skopje (Észak-Macedónia) – Telekom Veszprém 27-41 (11-21)
találatok / gólok: 53/27, illetve 53/41
gólok hét méterről: 3/2, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 8 perc

A kiemelt képen Gasper Marguc látható.