A Veszprém nehéz helyzetben várja a BL bosszúját

A Telekom Veszprém 32–28-ra kikapott a francia HBC Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, csütörtök este.

A vendégektől Dejan Manaszkov, Manuel Strlek, Rasmus Lauge Schmidt és Danyiil Siskarjov hiányzó.

A Veszprém jól kezdett támadásban és védekezésben, a 11. percben 8-5-re vezetett. David Davis A vezetőedző egyre jobban változott, ennek eredményeként csapata nyolc percnél többet nem ütött a 10–7-es állás után, a Nantes pedig fordított (12–10). Annak, aki az előző szezonban a BL-ben negyedik lett, akinek a szünetig nem sikerült gólt szereznie az akcióból, sikerült ismét lendületet vennie, akár kétszer is.

A második félidő elején a franciák növelték előnyüket (19-12), majd David Davis 18 perces szünet után csapata újabb gólt szerzett.

Ezt követően a különbség nem változott jelentősen, így a vendégek nyílt védekezéssel próbálkoztak, de ez is csak ideiglenes eredményhez vezetett. Három góllal lemaradt a Veszprém, ám a meccs végén ismét hiányzott a felfedezés ereje, többször is eladták a labdát, így a Nantes 31-24-re vitt. Hajában a vendégcsapat előbb egyetlen, majd kettős emberelőnyben kézilabdázott, így végül sikerült visszafognia a mínusz négyet.

Az otthon Valero Riviéra hat veszprémi gólt szerzett Gasper Marguc nyolc, Petar Nenadic és Andreas Nilsson hat-hat találattal zárt. Kapus Nantes és Veszprém, Emil Nielsen és Rodrigo Corrales egyszerre 15 védelmet mutatott be.

Lékai Maté a robbanás után az aktuális M1 csatornán beismerte, hogy az eredmény után szinte a végéig futottak, így a négygólos vereség hízelgő számukra.

Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk, de aztán sok játékost cseréltünk és leállt a játékunk, a Nantes pedig folyamatosan kihasználta hibáinkat.

Mondta a menedzser, aki szerint a csütörtöki eredmény ellenére a párharc továbbra is nyitott.

Véleménye szerint több gólt is szerezhetett volna, de Corrales tények sorozatát mutatta be. Hangsúlyozta, hogy nincs olyan szinten, amilyennek lennie kellett volna, és a visszavágóig mindenben javulnia kell.

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:

HBC Nantes (francia) – Telekom Veszprém 32-28 (16-12)
találatok / gólok: 56/32, illetve 50/28
gólok hét méterről: 4/4, illetve 4/4
kiállítások: 10, illetve 4 perc

Több eredmény:
Aalborg HB (dán) – Flensburg-Handewitt (német) 26–21 (13–10)

szerdán játszott:
THW Kiel (német) – Paris Saint-Germain (francia) 31-29 (14-15)
Meskov Brest (belorusz) – Barcelona (spanyol) 29-33 (16-17)

A visszavágóra egy hét múlva lesz, az utolsó négyre június 12-én és 13-án kerül sor Kölnben.