A variáció elve a csapatsportolók kondicionálásához

Első pillantásra a variancia elve ellentmondásosnak tűnhet a sportolók kondicionálásakor. A csapatsportolók azonban széles és változatos ingerekkel találkoznak a sportáguk versenyében. Ha valóban elemzi e sportok jellegét és a sportolók igényeit, akkor teljesen logikus, ha nem szegmentált edzési stratégiákat hajt végre.

A hagyományos edzés azt sugallja, hogy egy sportoló külön edzéseket végez az erő, az erő, a sebesség és az állóképesség érdekében. Ez általában egy fokozatosan kialakított program keretein belül zajlik. Számít ez? Egyfajta. A sportolóknak szükségük van erre a speciális képzésre, azonban alkalmazniuk kell olyan körülmények között, amelyekkel a választott sportágban találkozhatnak. Ez inkább az ilyen sportolókra jellemző, mint egy programra.

Tehát mi a változat?

A variancia az edzés ingerének folyamatos váltogatását jelenti az egyik ülésről a másikra. Ez megfigyelhető olyan edzésmódszertanokban, mint a CrossFit és a saját személyes evolúciós módszereink. Minden edzés különbözik az előzőtől. Nem gyakran találkozik pontosan ugyanazzal az edzéssel rövid idő alatt.

Ez a fajta képzés kissé véletlenszerűnek és eltalálhatatlannak tűnhet, de nem okosan alkalmazva. Nem csak olyan csapatsportolókat kell venned, akik véletlenszerű, lényegtelen gyakorlatokat és gyakorlatokat végeznek. Az edzéshez továbbra is a sportágukra alkalmazható energiarendszereket és mozgásmintákat kell használni. A futballistáknak sokat kell futniuk, ezért a különféle edzések tartalmazzák az állóképességet és a kondicionálást, de sok futást is magában foglalnak a gyakorlatok végtelen kombinációjában. A rögbi játszik, ugrik, megközelítik, hamut hajt stb. Ennek a sportolónak rengeteg erőre, sebességre és erőre van szüksége az edzéshez.

Tehát hogyan alkalmazza a varianciát egy sportoló kondicionáló programban?

• Először azonosítsa a mozgásmintákat, amelyeket fejleszteni kell, és az energetikai rendszereket, amelyeket folyamatosan használnak a verseny összefüggésében.
  • Kezdjen el olyan edzéseket létrehozni, amelyek ezeket a mintákat folyamatosan változatosan használják. Az egyik nap olimpiai felvonásokat tehet a nagy ismétlésekért, a következő lehet egy időzített edzés, négy vagy öt különböző gyakorlattal, folyamatosan, nagy intenzitással, másnap lehet a maximális emelések halottja egyszerű ismétlések segítségével.
  • Kezdje a felhalmozási fázissal, ne csak egyenesen ugorjon be. Ez a fajta edzés erőteljes lehet, és sérülésekhez vezethet, ha a sportolót nem képzik ki.
  • Kérjen meg minden sportolót, hogy jegyezze fel az eredményeit egy füzetbe. Ez igaz az időzített edzésekre, nagy terhelésekre stb. Idővel nyomon követhetik teljesítményüket.

Ne feledje, hogy az intenzitás a fő változó, amelyet itt meg kell céloznia. Az intenzitás az, ami a bekövetkező adaptációkat vezérli, nem pedig a gyakoriság, a típus és az időtartam.

A Variance a király, alkalmazza okosan, kövesse az előrehaladást és eddzen a lehető legkeményebben. Ez mindenre és mindenre felkészíti a sportolókat.

Konkrét információkért látogasson el hozzánk a következő címre: http://www.endlesshumanpotential.com