A Vardartot a veszprémi házi kézműves csapat is terhelte

Kettős győzelemmel jutott be a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután 39–30-ra nyert az észak-macedón Vardar Szkopje ellen házigazdaként a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján.

A sikeres 14 gólos veszprémi mérkőzés miatt a hosszú időre visszavágó jó felkészülési mérkőzésnek tűnt. A csapatok nem védekeztek keményen, alig hibáztak, és szinte minden támadást góllal fejeztek be. Az MTI szerint a Veszprém (9-6) két 3-0-s sorozatot is produkált az első negyed órában. David Davis öt játékost is egyszerre cserélt, így mindenkinek volt esélye.

Szerbia Petar Nenadic jól vezette csapatát, tisztább lövési helyzeteket teremtve mind a kezdőknek, mind a lövőknek, és mivel kihasználták a ziccereket, a szünetben 20-15-re vezettek.

A második félidőben a házigazda előnye tovább nőtt 4-1-es sorozattal, a két csapat meccsének harmadik felében két góllal. Az északi macedónok 5-1-es futással válaszoltak, és az eredmény hajukban is ingadozott. A Veszprém végül kilenc ütéssel nyert.

BL nyolcaddöntő, kiesés

Telekom Veszprém-Vardar Skopje (Észak-Macedónia) 39-30 (20-15)
fejlett: Veszprém, kettős győzelemmel, 80-57-es összesítéssel.

Magyarország legsikeresebb játékosa Danyiil Siskarjov és Andreas Nilsson hat gólja volt.

A Veszprém a legjobb nyolc között találkozik a francia HBC Nantes együttessel május 12-én és 19-én.

A negyeddöntő felosztása

Telekom Veszprém – HBC Nantes (francia)
Paris Saint-Germain (francia) – THW Kiel (német)
Barcelona (spanyol) – Meskov Brest (fehérorosz)