“A válogatott krémje megvan, nálunk nincs masszőr” – kiáltott fel a legjobb magyar férfi tornász

Vecsernyés Dávid megsérült a várnai vb-n, és bár megfelelő ellátást szeretett volna kapni, saját hibájából nem kaphatta meg.

A Várnai Világkupára való kvalifikáció első napján Mészáros Krisztofer két ügynökön, a földön és a lótartón, míg Schermann Bianka ugrásszerűen kvalifikálta magát a döntőbe – minderről a magyar szövetség honlapja számolt be. Az Európa-bajnokság két bronzérmével a mostani magyar férfi torna legeredményesebb aktív versenyzője, Vecsernyés Dávid minden kudarcot vallott, mert mint pénteki Instagram-bejegyzésében írja, a szerencsés edzés során bicepsze megsérült az egyik repülő elemben, ami súlyos fájdalmat okozott neki.

Az ötletet a 30 éves tornász foglalta össze: „Mivel egy masszőr nem utazott velünk a világbajnokságra, csak remélni tudtam, hogy a kvalifikáció napjáig valamivel jobb lesz. Sajnos ez nem javult, és a nagyobb sérüléseket elkerülve úgy döntöttem edzőmmel együtt, hogy nem kockáztatok, és feladom a versenyt. Az elmúlt 10 évben nem tudtam lemondani egy versenyt! Mérhetetlenül szomorú, dühös és csalódott vagyok …! ”

Weboldalunk telefonon jutott el Vecsernyéshez, aki elmondta, hogy amikor a hordágyat elengedte, akkor bal kezének bicepsze annyira megnyúlt, hogy utána nehéz volt kiegyenesíteni a karját.

“Szerencsére nincsenek könnyek az izmaimban, de mivel a testem 85 kilogrammot nyom, a karom hatalmas terhelés alatt áll a meglehetősen magas nyújtásom során. Nem akartam kockáztatni a sérüléseket, így az októberi világbajnokságra való felkészülésem kudarcot vallott. “

Arra a kérdésre, hogy miért ideges, azt válaszolta:

A magyar válogatottban ott van a krém, még egy masszőr sincs nálunk, aki elsősegélyt nyújthatott volna. Biztos vagyok benne, hogy ha segítséget kapok, két nap múlva az izmom eléri azt a szintet, amelyet a versenyen megtehettem volna.

Valóban nehéz megmagyarázni, hogy ebben a rendkívül megterhelő és nagy sérülési kockázattal járó sportágban az állam átlagos éves támogatása mintegy 800 millió forint.

A Magyar Torna Szövetség nem teljesíti alapfeladatát, a minimálisan elvárt szakembert, vagy nem biztosít forrást arra, hogy egy masszőr eljusson a csapattal egy vb-versenyre, amely hozzájárulhat az élsportoló izmainak jó állapotban tartásához, ill. azonnali ellátást nyújtani sérülés esetén.

A masszőr elmulasztása nemcsak takarékossággal, hanem az egyesület versenytársaival szemben tanúsított hozzáállásával is magyarázható: a 30 éves Vecsernyésnek és a férfi csapat többi tagjának esélye sincs az olimpián versenyezni.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!