“A tetoválás már vége, a haját lőtték, a legfontosabb, hogy legyen fejhallgatód”

Szörnyű képet festett Szerdahelyi Gábor, a Vámosgyörk SE edzője a heol.hu számára.

Megyei II. Az edző a szünetben extra taktikai eligazítást adott játékosainak, és ezt követően a játékosok szervezettsége jó volt. Az edző szerint mivel amatőr játékosok, nincsenek eszközei a fegyelem és a rend fenntartására, de most perspektívát kínál a megye II. világszínvonalú.

“A húszéves gyerekek súlya 20-25 font, nem nevezném őket futballistának. Csodálkozom azon, hogy mit látnak, hogyan néznek ki, és mit gondolnak egyes emberek magukról.

A tetoválás már mindenütt megvan, a hajat úgy lövik le, ahogyan azt “előírják”, és a fejhallgató a legfontosabb. Közben nincs semmi a kezemben, amit tartanék vagy megbüntetnék. Mindenki pénz nélkül játszik, az otthoni játékok után a pizza, az üdítők és a sör az, amit a játékosok kapnak “

– Az újság Szerdahelyit idézi.

A Vámosgyörköért felelős szakember elmondta, hogy van arra is példa, hogy egyik játékosa nem jelent meg egy meccsen, mert a tetoválása még mindig helyreáll.

“Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen öten 10-15 kilogramm súlyfelesleggel játszottak. Nem tudtak futni, úgy jártak, mintha visszahúzták volna őket. Sajnos ezek az egyének lejáratják a futballista, a futball és még az egész sport kifejezés fogalmát. Minden csak akarat kérdése, és a mai fiatalok gyengék ebben a tekintetben. Mindent tolnak, ami ilyen lesz, így mennek. Vágja le a sportszárak alját, hogy olyan jó legyen … Tele vannak ragasztószalaggal, karácsonyfára hasonlítanak, négy színnel. Ettől lesz futballista?

Tizenöt éve edzek, de emiatt nem hiányzott senki, aki korábban tetovált volna, és ezért nem léphet pályára. Erre most volt példa.

Sajnos ezen a szinten az edzőnek nincs szerepe, csak csapatépítők vagyunk. Volt csatárként, ha viccelődnék, azt mondanám, hogy itt nem is edzőre van szükségem, hanem a call center alkalmazottjára, aki hétvégére hívja a játékosokat. De sajnos ez a szomorú valóság. “

A teljesség kedvéért a cikkben megjegyezzük, hogy a fiatalokkal kapcsolatban is voltak elismerő szavak, de a cél egyértelmű volt annak bemutatására, hogy a II. Megye milyen nehézségekkel küzd. osztályban edzeni. Szerdahelyi Gábor mindenesetre ezt tette.