A tánc szubjektív sport

A tánc, mint bármely más sportág, nagyon szubjektív. Minden tánchoz sok magasan képzett oktató tartozik. Legyen szó keringőről vagy a West Coast Swingről, a Country 2 Step-ről vagy a Foxtrotról, azt tapasztalja, hogy a tánc bizonyos aspektusai változatlanok maradnak, függetlenül attól, hogy megtanulnak-e táncolni, és mások mások.

Minden táncos és oktató más módon hallja, közli és értelmezi az információkat. Táncosként folyamatosan dolgoznunk kell a személyes képességek frissítésén és fejlesztésén. Ennek során annyi oktatónak kell kitennünk magunkat, amennyire jól érezzük magunkat. Megállapítja, hogy véleménykülönbségek vannak arról, hogyan és mikor kell mozognia a testének, és hogyan kell táncolni egy táncot. Azt tanácsolom neked, hogy koncentrálj arra, amit az oktató mond az osztályuk alatt, és adj esélyt arra, amit mondanak. Az, hogy mindig valamit egy bizonyos módon tettél, még nem jelenti azt, hogy nincs hatékonyabb módszer ugyanazon eredmények elérésére. Ha miután megadta a lehetőséget, amit megtanult, és még mindig nem működik az Ön számára, akkor nyugodtan folytassa azt, amit tett, mielőtt órára ment.

Megállapítottam, hogy minden általam lefolytatott osztályban, műhelyben vagy magánórán volt legalább egy nagyon fontos pont, amelyet az oktató hozott, és amely pozitívan befolyásolta a táncomat. Nem mindig értettem egyet azzal, amit mondtak, de mindig megpróbáltam kipróbálni. Arra is rájöttem, hogy néha nem azt mondja az oktató, hanem azt, ahogy én mondom. Lehet, hogy mindig ugyanazt hallotta, és csak soha nem sikerült megértenie a hallottakat, és ezt alkalmaznia táncolva, majd valaki más pontosan ugyanazt mondja másképp, és hirtelen van értelme.

A versenyben való tánc nem különbözik a tánc megtanulásától, mivel nagyon szubjektív is. Vegyen két táncost, akik ugyanazt a rutint táncolják egymás mellett, és a bírák egy része előnyben részesíti az egyik párost a másikkal szemben. Pontosan ugyanazt tehetnék, az egyetlen különbség a fej meghajlása vagy az a mód, ahogyan egyikük tartja a kezét, és a személyes preferencia minden bírót befolyásolni fog. Ők nem abszolút módon táncolni. Mindenki másként értelmezi a zenét, ezért tanulja meg az alapokat, legyen kompetens és engedje meg magának, hogy zenére táncoljon!