A szinkronúszó az Európa-bajnokságon első érmet szerzett abban a számban, amelyben csak három csapat indult

A magyar válogatott bronzérmet nyert a szinkronúszók csúcspontján a budapesti Víz Európa-bajnokság szombati versenyén, a Duna arénában.

A magyar csapat Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban kezdte, és a retro korszakot Bonnie Tyler néven idézte Ellenállni egy hősnek bemutatta gyakorlatát, amiért 79.1000 pontot kapott.

A válogatott először szinkronúszó érmet nyert egy világversenyen, de a krónika szerint csak három csapat indult ezen a pályán.

A csúcsponton, amely a 2019-es világbajnokságon debütált, a csapatoknak 2 perc és 30 másodperc áll rendelkezésükre, hogy bemutassák tevékenységüket, amely sokkal akrobatikusabb, látványosabb, szórakoztatóbb a közönség számára, kevésbé művészi. Két évvel ezelőtt a magyar csapat hetedik lett a kwangju-i vízi világbajnokságon. Akkor az Apáthy Anna, David Janka, Di Franco Alice, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Szabó Anna, Teravágimov virág Egy 77.5667-es csapat 77.5667 pontot gyűjtött az edzéséhez, ami lehetővé tette számára, hogy csak a pályán előzze meg a thaiföldi embert.

A világbajnok címet 2019-ben Ukrajna legjobbjai nyerték el, akik nagy előnnyel, 95.3000 pontot gyűjtöttek, mint favoritok az Európa-bajnokságot. A világbajnoksághoz hasonlóan Fehéroroszország második szabadfogása a Duna arénában 86.5667 pontot ért el. A sporttörténelem sikere után Luca Luca csapatkapitány nyilatkozott.

Leírhatatlan az a leírhatatlan érzés, amelyet most mindannyian érzünk, hogy Európa-bajnokságon érmet kaphatunk. Nagyon sok munkát végeztünk, köszönet mindazoknak, akik megengedték, hogy edzünk a bezárások idején, mert ez sokat jelentett ennek a csapatnak.

Hozzátette, hogy a harmadik hely értékét tulajdonképpen a pontszám adja.

“Rendkívül magas a csapatunk számára, ami kiváló visszajelzés és hatalmas lendületet jelent a jövő számára. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a lányok fele 2004-ben vagy 2005-ben született, és vannak olyanok is, akik 2003-ban születtek, vagyis a legtöbb még csak gyerekcipőben jár. Ha továbbra is együtt maradunk, sok közös előkészület során eljuthatunk oda, hogy komolyabb eredményeket érhessünk el a csapatversenyben és az elkövetkező években is “- mondta a csapatkapitány.

Szinkronúszás, freestyle kiemelések:

1. Ukrajna (Mariana Alexeyiva, Vladislav Alexeyiva, Marta Fegyina, Veronika Hrisko, Anna Noszova, Katerina Reznik, Anastasia Sukhukuk, Alina Sinkarenko, Kenya Sidorenko, Jelizaveta Jahno) 95,3000 pont
2. Fehéroroszország 86.5667
3. MAGYARORSZÁG (Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna) 79 100