A szendvics megszakította Alonso hazatérését

Az Alpine Formula 1-istálló szerint egy eldobott szendvicspapír lehetetlenné tette a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára, hogy teljesítse vasárnapi visszatérő versenyét, a Bahreini Nagydíjat. A 39 éves spanyol pilóta kétéves szünet után indult újra az F1-ben, de a fékek túlmelegedése miatt fel kellett adnia a versenyt.

A második kerékcserét követően szendvicspapír ragadt Fernando autójának hátsó fékjébe, aminek következtében az alkatrészek túlmelegedtek és megrongálták a fékrendszert.

– Ő mondta Marcin Budkowski, Az Alpine ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy nem engedik Alonso számára a verseny folytatását.

A spanyol pilóta a kilencedik helyen végzett az időmérőn, de az 56 körös verseny 32. körében boxban maradt – írja az MTI.

“A rajt szórakoztató volt, megnyertünk néhány pozíciót, és jó csatát vívtunk a régi kollégákkal” – mondta Alonso, aki szerint csalódott volt, hogy nem tudta befejezni a versenyt.

Egy másik alpesi autót vezető francia Esteban Ocon 16-án rajtolva a 13. lett a Sahir szezon elején.