A szegedi tartalékos megizzasztotta a veszprémet a tüntetésen

A megbízott bajnok Telekom Veszprém házigazdaként 27–23-ra legyőzte a tartaléklistán szereplő MOL-Pick Szegedet a vasárnapi NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésen.

A szegediektől Luke Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott.

Mivel csak kilenc felnőtt játékos léphetett pályára, a csapatot felvették a csapatba. Juan Carlos lelkész ezen a találkozón a koronavírus betegség után visszatért zenekarába.

Az otthon Nyikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszották el.

A mérkőzés három veszprémi góllal kezdődött, de a különbség csak a huszadik percig nőtt. Pastor a kilencedik percben időt kért, 5-2, mert elégedetlen volt játékosai teljesítményével. Rodrigo Corrales, a hazai kapus spanyol kapusa csodálatos tetteket mutatott, azonban 10-5 után az élen zsinórban négy gólt lőttek, így ismét szorossá vált az ügy.

Banhidi távollétében a vendégek sokszor tehetetlennek tűntek támadásban, de emellett stabilizálták védekezésüket Mirko Alilovic egyre többet lőtt. Több mint hat perc elteltével a Szeged a második félidőben megszerezte első gólját, ezt kihasználva ellenfelének további négy lövése volt. Hátrányának tudatában a vendégcsapat kiváló támadójátékba lépett a kapus leváltásával, de még ez sem vezetett eredményre.

A címvédő irányította a játékot, a Szeged fáradtnak tűnt, de amikor megálltak, ismét hármas gólok sorozatával érkeztek (24-21).

Esélyük sem volt az egyenlítésre, de így is sokkal kisebb különbséget szenvedtek, mint december közepén, amikor otthon majdnem 36-24-re voltak a veszprémiek.

A gazda Petar Nenadic és Dejan Manaskov öt gólt szerzett a vendégeknek Mario Sostaric Hét, Stanislav Kasparek ötször volt hatékony. A veszprémi Corrales és a szegedi Alilovic 13 védést mutatott be.

Ezzel szinte biztosra vehető, hogy a szezon végén a veszprémiek otthon játszhatják a bajnoki döntő visszavágóját, mert a győzelmük mellett jelenleg döntetlen, míg a sóhajok már három vereség.

eredmény, férfi NB I:

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 27-23 (11-10)
ütések / gólok: 47/27, illetve 48/23
gólok hét méterről: 2/2, illetve 8/4
kiállítások: 8, illetve 6 perc

további eredmények:
Balatonfüredi KSE – SBS-Eger 39-25 (22-11)
Veszprém KKFT – Budakalász 26-21 (16-9)