A Szeged szinte lehetetlennek találta a BL férfi kézilabdáját

A Mol-Pick Szeged a német THW Kiel 33–28-as védekezését fogadta szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai döntőjének első mérkőzésén. A fogadó csapat egyszer sem vezette a találkozót.

Az MTI beszámolója szerint a németek rögtön a mérkőzés elején feladták (0-3), a Szeged öt és fél perc után szerezte meg első gólját. Juan Carlos lelkész Az edző a szünetben extra taktikai utasításokat adott játékosainak, ezután a játékosok szervezettsége megfelelő volt. A különbség nem csökkent, és a házigazdák megnehezítették a dolgot Bánhidi Bence a 19. percben másodszor is leleplezték, Pastor másodszor kért a 25. percben, mert a támadásban és a védekezésben is sokkal pontosabb Kiel már 17–10-re vezetett.

A szünetben 21-13 volt a szünet, a címvédő javára szinte kifogástalan, és bár a második félidő elején Mirko Alilovic Ragyogó védekezéssel mutatkozott be a szegedi kapuban, ezt kihasználva a magyar csapat két 3-0-s sorozatot is produkált, amelynek a 42. percben “csak” öt gólja volt.

A második harminc percben Kiel nem játszott olyan kiegyensúlyozottan és magas szinten, mint az első felvonásban, azonban megőrizte az előnyben való bizalmát. A hazaiak nagy erőfeszítéseket tettek a középen való átjutásért, és ennek eredményeként jó eséllyel szereztek hátrányt, amikor megpróbálták a kapust fölé emelni. Kielen áthajtva a vártnál magabiztosabban nyert.

A pálya legsikeresebb játékosa a Kiel norvég menedzsere, Sander Sagosen nyolc gólja volt, a szegedi szerb jobbszárny, Bogdan Radivojevic hatszor találták meg.

A visszavágóra jövő szerdán kerül sor, a párharc győztese a francia Paris Saint-Germain vagy a szlovén RK Celje PL között a nyolcaddöntőben.

Bajnokok Ligája férfi kézilabdában, a nyolcaddöntő, az első mérkőzés

Mol-Pick Szeged – THW Kiel (német) 28-33 (13-21)