A squash labda anyagmemóriájának koncepciója az aerodinamikai repüléshez – újítások a sportban

Nem rég olvastam egy nagyon érdekes sportorvosi cikket az egyik legnépszerűbb magazinban. A cikk az emberi izmokkal és az izmok közötti izzószálakkal foglalkozott, ami lehetővé tette az erő gyors egymásutazását és a teljes pihenést. Például egy futó vagy valaki, aki könnyű edzéseket végez az edzőteremben, nagyon gyorsan megmozgathatja izmait, és előre-hátra mozgathatja ezt az izzószálat. Számomra úgy tűnik, hogy ha javítani szeretnénk a squash játékán, akkor létrehozhatunk egy squash labdát, amelynek izzószála belül mozog.

Értsd meg ezt egy pillanatra, ha tudsz; ahogy eltalálja a squash labdát, és attól függően, hogy mennyire éri el, az izzószál előrelendül, megváltoztatva a labda alakját szárnyra, a szárny alakját. Amikor a labda eltalálta a deszkát, az izzószál megpattant, és a szárny alakja visszatért a játékoshoz. Ez gyorsabbá, ritmikusabbá és valóban szórakoztatóbbá tenné a sportot a játékosok számára. Tehetünk-e valamit a squash ellen, hogy növeljük a játék szintjét és megakadályozzuk a sport eltűnését más intenzívebb, magasabb érzelmi szintű sportok miatt?

És miért álljon meg ennél a stratégiánál csak a squash játékkal? Mi lenne, ha átalakítanék golflabdákat, baseballokat, focilabdákat és jégkorongkorongokat? Mi lenne, ha innovatív csúcstechnológiájú anyag-megközelítést alkalmaznánk az anyagmemória-tervezés segítségével, hogy minden sportot egy másik szintre emeljünk? Most azt képzelem, hogy mindig akadnak akadályok, azok, akik nem akarják, hogy “az ő” sportáguk fejlődjön.

Végül is ezt láttam a síléc fölötti snowboard megjelenésével. Sokan elhatározták manapság ezeket a sportokat, és mondhatnak valami hasonlót; “Nem mersz baseballozni”, vagy hokit, vagy futballt, vagy tücsöket, vagy a sokféle sport közül bármelyiket.

Számos hibrid sportunk van azonban, amelyeket az emberek szórakozásból űznek, például a frizbi foci. Mi lenne, ha e sportok egy részét és a felszereléseket játszanánk, és látnánk, mire gondolunk? Azt hiszem, amit megtalálhatunk, az az, hogy új érdeklődésre tartunk számot a sport iránt, új rajongók és még több ember játszik szabadidejében, még ha csak egy helyi parkban is.

Ha megakadályozhatnánk, hogy a squash játék meghaljon a szőlőn, mert manapság egyre kevesebben játszanak, jó dolog lenne felismerni, hogy ha más sportokról van szó, egyikünk sem ütheti el a labdát, mint a profi bajnokságokban , de talán ez nagyobb esélyt jelentene számunkra, hogy időről időre eltaláljuk a park legalább egyikét. Valóban, remélem, hogy megfontolja mindezt, és elgondolkodik rajta.