A sportvadászatot nem szabad betiltani

Studiengang Bsc%20EHSM%20in%20Sports

Az étkezési sportok vadászata pihentető, magával ragadó és oktató élmény minden korosztály számára. Sok állítás szerint az ilyen típusú vadászatnak nincsenek kedvező eredményei, ezért be kell tiltani. Sokan vannak azonban, akik nem értik a vadászat valódi célját, és ezért nem vették észre, hogy a sportvadászatot nem szabad betiltani. Hiányzik az oktatás, ha feltételezzük, hogy a vadászat csak szabadidős és nem árt.

Számos előnye származik a vadászatból nemcsak a vadászra, hanem a természeti világra is. Vadász nélkül sok állatfaj túlzsúfolttá válna, és végül éhen halna az állományonkénti túlzott mennyiség és az élelmiszer kevesebb százaléka miatt. Nemcsak sok állat túlnépesedése lenne, hanem nagy területe lenne a betegségek megölésének és a belső állománynak is. A természetben a legalkalmasabbak túlélése, a gyengék és az öregek támadják meg először, még a maguk módján is.

A vadászat a vadász számára is előnyöket kínál. Előnyei vannak az oktatásnak: az állatok megfigyelésével és tanulmányozásával a vadász viszont megtanulja, hogyan kapcsolódjon egymáshoz, szaporodási és vándorlási mintáikhoz és viselkedési trendjeikhez. Ezért a vadásznak vadászatában nemcsak ez az ismeret profitál, hanem a vadászatra szánt állatok megértése is. A beteg vagy deformálódott állatok gyakran együttérzés érzetét keltik a vadászban vadászat közben. Nem valószínű, hogy ez az állat nagyon sokáig fog élni, és betegségét vagy deformitását más állatokra vagy tenyésztésre továbbterjesztené. Könnyű felismerni, hogy miért nem szabad betiltani a sportvadászatot, ha ebből a szempontból veszünk információt és alkalmazzuk az élet természetes rendjére.

Ez a fajta vadászat izgalmat és esélyt kínál a lazító kapcsolatra a természettel. A vadászat során a vadász gyakran csendben ül és kapcsolatba lép a természettel. Ez a lehetőség lehetővé teszi a vadász számára, hogy körbejárja és megismerje a körülötte lévő területet. A növényzet és a növények növekedési ütemének ismerete a környéken fontos lépés a jó vadász érdekében. Ez a tudás a vadászatra kezelt föld megőrzéséből származik. Ezzel a földgazdálkodással a növények és az állatok élete gazdagabbá és virágosabbá válik.

Nem szabad betiltani a sportvadászatot a tüntetők tudáshiánya miatt. A növényzetnek és az élővilágnak számos ökológiai előnye van. Az állatok egészsége és az egészséges vadon élő állatokból származó életciklus fontos a vadászok számára, bizonyítva, hogy nagyobb és erősebb vadakat termelnek anélkül, hogy befolyásolnák túlélési esélyeiket. A vadászat az emberek javát is szolgálja azáltal, hogy ellenőrzi a vadállatokat és a zsákmányokat, amelyek túlzsúfoltság esetén a városrészekbe vezetnének. Ezek a veszélyes állatok farkasok, medvék, hegyi oroszlánok, prérifarkasok és bobcats. A vadon élő vadászat lassabban tartja a vad betegségeket és biztosítja a jobb túlélést.