& # 65279; A sporthorgászat alapjai

A sporthorgászat népszerű múlt amerikai idő szerint, és gyakran egyszerűen szabadidős horgászatnak nevezik. A sporthorgászat kihívása a régió legkívánatosabb típusainak és fajainak megtalálása és megragadása; az egész esemény magában foglalhatja akár a nap fogását is. A sporthorgászat módszere országonként és régiónként változó, a verseny és a verseny pedig a célzott fajoktól függhet. A legyező horgászattól a Marlin nyomon követéséig számos különféle szintű készség és alkotóelem szerepel a sporthorgászat taktikájában.

A sporthorgászat típusai

A sporthorgászatnak többféle típusa és formája létezik:

o basszus horgászat

o Nagyvadú horgászat

o parti horgászat

o Jéghorgászat

o Csali horgászata

o Legyező horgászat

o Sziklahalászat

Mindegyik halfajhoz más módszer szükséges a megfelelő fogáshoz; A gyakori fajok közé tartozik a tonhal, a dió, az északi csuka, az ujjjelzés, a pisztráng, a pisztráng, a vitorláshal és a cápák is.

Sport horgászfelszerelés

A versenyen való részvételhez minden halásznak szüksége lesz az alapvető eszközökre és kellékekre:

o Tekercs

vagy Rod

o Megközelítés

o Halászhálók

o Halkeresők

o Horgászzsinór

A sport horgász csali olyan egyszerű lehet, mint a csalik és a fonók, de tartalmazhat élő halfajokat és más apró állatokat is. A szokásos csali lehetőségek közé tartoznak az éjszakai bejárók, a szerpentinek, az osztrigák, a rákok és a kagylók. A fagyasztott csali egy másik lehetőség; a makréla, a szardínia, a hering, a polip és a tintahal gyakran használják számos versenyre és sporthorgászatra.

Sporthorgászversenyek

Minden horgászversenyen pontszámokat kapnak a halászok, és ezek a globális események jelentősen nagyok és kiterjedtebbek lehetnek. Minden pontszámot egyedekhez (közismert nevén parti halászok) és csapatokhoz (csónakhalászok) rendelnek. A halászat időzített, és egy font teszt meghatározza, hogy a tétel milyen típusú értékkel rendelkezik. A halászok “lapos pontszámot” kaphatnak, amikor leszállnak, felcímkéznek és elengednek egy bizonyos típusú halat, amelyet aztán megosztanak a zsinórpróbán.

Néhány sporthorgász pontszámot kapnak a halászok minden egyes sporthorgász versenyen, és ezek a globális események jelentősek és nagyok lehetnek. Minden pontszámot egyedekhez (közismert nevén parti halászok) és csapatokhoz (csónakhalászok) rendelnek. A horgászat időzített, és egy font teszt meghatározza, hogy a fogás milyen értékkel bír. A halászok “lapos pontszámot” kaphatnak, amikor leszállnak, felcímkéznek és elengednek egy bizonyos típusú halat, amelyet aztán megosztanak a zsinórpróbán. A versenyek bérelt hajókon zajlanak; ezek a sporthorgász-expedíciók a sport-horgászatban való részvétel népszerű módjává válnak szerte a világon.