A Schalke játékosai eldönthetik, játszanak-e a hátralévő mérkőzéseken

A biztosan kieső Schalke maga döntheti el, hogy a keddi szurkolói támadások miatt játszik-e a német labdarúgó-bajnokság hátralévő négy fordulójában – írta az MTI.

“El tudom fogadni, ha valaki nem akar a hátralévő négy meccsen a Schalkén játszani” – mondta. Knäbel Péter, a klub igazgatóságának tagja. Hozzátette, hogy négyszemközt beszélgetnek a futballistákkal, és felajánlják, hogy segítenek nekik.

Az egyetlen győzelemmel rendelkező seregpilóta kedden 1-0-val kiesett az Arminia Bielefeld csapatánál, biztosítva, hogy kiesett. Miután a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe a stadionba, a játékosok több száz szurkolóval találkoztak, akik kihallgatták őket, megfenyegették őket, és veszélyeztették testi épségüket is.

A hétszeres bajnok Schalke története során negyedszer, legutóbb 1988-ban hagyta el a német élvonalat. A csapatnak nem sikerült 1958-as bajnokságot nyernie, de az utóbbi évtizedekben a Bundesliga meghatározó csapata volt, második lett 2018-ban. például.

A Schalkénak nem lesz mérkőzése ezen a hétvégén, mivel a megmaradásért küzdő Dárdai Pál vezetőedző, a Hertha csapata koronavírus esetek miatt karanténba kerül.