A román csapat kapitánya: “Ezek a cigányok 2-1-re legyőztek”

Szombat este 2-1-es győzelemmel zárult az U21-es Magyarország – Románia Európa-bajnokság csoportmérkőzése, de a román sajtó továbbra is írt a magyar játékosok ellenséges ítéletéről és rasszista megnyilvánulásairól.

A meccsről szóló román beszámolók méltatták Románia válogatottjának teljesítményét, amelynek sikerült lefordítania és “hatalmas győzelmet aratnia” Magyarország felett. A román sportsajtó egyhangúlag ellenségesnek tartotta Lawrence Visser Játékvezető Belgiumban. A román kommentátorok úgy vélték, hogy a játékvezetőnek szabadrúgást kellett volna küldenie az 50. percben Pásztor és le kellett volna állítania azt a támadást, amely a magyar válogatott góljához vezetett Harut ellene elkövetett szabálytalanság miatt – írja az MTI.

A sportportálok a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) technikai igazgatóját idézték Mihai Stoichitának a meccs utáni nyilatkozata, miszerint a két említett eset mellett folyamatosan ellenségesen viszonyult a román válogatott elleni tárgyaláshoz.

A meccs során egyszer kiabáltam a játékvezetővel, de az UEFA képviselői figyelmeztettek. De mit tehetnék? Megverni? Mondhatom, hogy rosszindulatú, ellenséges volt velünk szemben

– idézte a Stoichita román sportportálok televíziós nyilatkozatát.

A Prosport.ro először fényképezte bizonyítékként (itt láthatja), és jelentette a román csapat kapitányának, Marius Marinnak meccs utáni bejegyzésén az Instagram-on.

Ezek a cigányok, ahogy minket a pályán neveztél, 2-1-re legyőztek. Gyerünk Románia!

A jelentés szerint a rasszizmust vádoló bejegyzést csak néhány percig olvasták, mert a román futballista törölte.

Egyébként a DigiSport televíziós kommentátorok bírálták Marin elképzelhetetlen játékát és Adrian Mutu szövetségi kapitány is, mert nem cserélt le egy játékost, miután a román válogatott emberelőnybe került.

(A románok, Denis Ciobotariu (b) és Szõke Adrián az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság második csoportkörében, az A-csoportban a Bozsik Arénában 2021. március 27-én lejátszott Magyarország – Románia mérkőzésen küzdenek. MTI / Illyés Tibor)