A Rangers nagy szerencsétlenséggel búcsúzott az Európa Ligától

A Slavia Praha 2-0-ra győzhetett Glasgow-ban, az Európa Liga nyolcaddöntőjében 3-1-re haladva a Rangers csapatát, de ez nem volt emlékezetes mérkőzés.

A csehek a 14. percben megszerezték a vezetést, és a csere után hat perccel megmutatták a házigazda csapat frusztrációját Kemar Roofe azonnal kitették, majd nem sokáig Leon Balogun összegyűjtötte második sárga lapját.

A mérkőzést durva játék és sok fizikai kihívás jellemezte a nedves pályán, de a meccs 88. percében Ondrej Kudela valami Glen-kamara – súgta a fülébe. Aztán azonban a Rangers futballistája sietett a játékvezetőhöz, mert az rasszista sértésnek bizonyult, és miután kollégái megtudták, mi történt, megkezdődött a harc.

Steven Gerrard, a Rangers edzője az értekezlet utáni sajtótájékoztatóján azzal kezdte, hogy gratulált az ellenfélnek megérdemelt továbbjutásához, majd végül megszakította a rasszista játékos elleni fellépés szükségességét. Slavia Praha viszont hivatalos nyilatkozatában cáfolta, hogy Kudela rasszista lenne.

Mondtam, hogy rabolja ki magát. Érzelmek vettek erőt rajtam, de egyértelműen nem mondtam semmi exkluzívat vagy rasszistát. Ezt tagadom

– idézi a klub a futballistát az esetről.

A fotók azonban fekete kollégáinak sokkját is mutatják, az európai és nemzetközi szövetség pedig tűzzel és vassal felszámolja a sportban a rasszizmust, így valószínűleg már nem is léteznek.

Európa Liga, nyolcaddöntő, rájátszás

Rangers (skót) – Slavia Praha (cseh) 0-2 (0-1)
viselet: Olayinka (14.), Stanciu (74.)
Előleg: egy Slavia 3-1-es összesítéssel

AC Milan (olasz) – Manchester United (angol) 0–1 (0–0)
viselet: Pogba (48.)
Előleg: Manchester United összesítésben 2-1

Villarreal (spanyol) – Dynamo Kiev 2-0 (2-0)
viselet: Gerard Moreno (13, 36)
Előleg: a Villarreal 4-0 összesítésével

Fiatal fiúk (svájci) – Ajax (holland) 0-2 (0-1)
viselet: David Neres (20), Tadic (49, büntető)
Előleg: az Ajax 5-0 összesítésével.