A PSG nem jelentett problémát, először jutott el a BL-döntőbe Manchester City-ben

Paul ELLIS / AFP

Élő

Nemzetközi futball

A 2–1-es idegenbeli győzelem után a Manchester City otthon is rákényszerítette a papírformát, 2–0-ra legyőzte a PSG-t, és története során először jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A meccs úgy zárult, ahogy a hazaiak várták, és a 11. percben sikerült megszerezni a vezetést: Ederson A kapus saját tizenhatosából indult a középpályáról kezdve Zincsenkót, melyik Bruyne számára passzolt, a belga lövés még mindig kijött a blokkból, de megérkezett Mahraki a jobb alsó sarokban lőtt (1-0) a jobb oldalon.

A PSG azonban becsülettel próbálkozott Marquinhos A fejes után a labda eltalálta a lécet, majd Di María próbálkozott, de távolról kihagyta az üres kaput.

A Mbappét A sértetlenül álló Paris a második félidő közepén megpróbált cserékkel frissíteni, de a hazaiak ismét betaláltak, Mahrez másodszor is sikerült, megszerezve a Manchester City 300. gólját az Európa Kupában (2-0).

A PSG-nek amúgy sem volt sok esélye, de Di María visszatérítése és piros lapja mindent eldöntött.

A BL szezon 12. mérkőzésén 2–0-ra megnyerte a veretlen Manchester City-t is, és története során először jutott a legrangosabb kupadöntőbe.

A klub eddig egyszer nyert Európa Kupa-döntőt: 1970-ben 2-1-re legyőzte a lengyel Górnik Zabrze-t az Európa Kupa-győztes döntőjében.

Bajnokok Ligája, elődöntők, kiesés

Manchester City (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
Manchester, az Etihad Stadion bezárt
v.: Kuipers (holland)