A MOB elnöke kevesebbet keresne, mint a riói érem

Száz nap van hátra a 2020 óta elhalasztott tokiói olimpia kezdetéig, amelyről 13 magyar érmet remél a MOB elnöke, aki a DIGI Sport hírleveléért nyilatkozott, Kulcsár Krisztián. A legutóbbi, 2016-os olimpián a magyarok 15 alkalommal kapaszkodtak fel a dobogóra, és nyolc arany, három ezüst és négy bronz elegendő volt az éremtáblázat 12. helyéhez.

“Nem szeretünk jósolni, amikor egy kristálygömböt nézünk, de azt mondjuk, hogy elég jól meg tudjuk mondani az érmek számát. És mondjuk – és ez nem változott, másfél éve mondjuk -, hogy tizenhárom érem megszerzésére várunk “- mondta a Sport 24-nek Kulcsár Krisztián.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a hatékonyság fontos, de vannak más fontos kérdések is. “Azt akarjuk, hogy az olimpia magyar szempontból botrány nélkül essen le, szeretnénk méltósággal utazni, méltóan képviselni az országot és méltóságteljesen teljesíteni. Mindenkinek épségben és biztonságban kell hazatérnie, és képesnek kell lennie arra, hogy az előadást ténylegesen tartalmazza.

De nyilvánvalóan elsősorban az olimpiai eredmény motivál minket, nagyon szeretnénk, ha ez a teljesítmény legalább az általunk megfogalmazott elvárásokat tükrözné.

– mondta Kulcsár Krisztián, aki bízik abban, hogy aki sportolni akar, az megteheti.

“A sport arra a tényre utal, hogy a sportolni vágyó gyermekek és felnőttek képesek rá, és a versenyrendszerek működnek, bajnokságokra indulva. Ami a különféle sportágakban teljesen leállt, sajnos nemcsak hazai versenyek vannak, hanem nemzetközi is. Azt akarjuk, hogy ezek az olimpiák legyenek azok a pontok, ahol a világ újra a régi keréken indul. “