A Manchester City készen áll egy bank felrobbantására Haaland vásárlásához

A Manchester City eldobhatja az átigazolási elvet, és több mint 100 millió fontot fizethet egy játékosért, ami klubrekord.

Erről Josep Guardiola vezetőedző elmondta, amit a brit sajtó egyértelmű jelként látott arról, hogy a város készen áll a beszállásra Erling Braut Haaland számára várható nyári átigazolási csata. A húszéves csatár, a Borussia Dortmund ebben a szezonban 33 gólt szerzett, sokak figyelmét felkeltve, míg a BVB számára a következő szezonban nem garantált a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítmény.

argentin Sergio Agüero Tíz hosszú év után, hűséges és többnyire gólokban gazdag, a szezon végén elhagyja a Manchestert, így Guardiolának lehetősége volt Haalandot keresni a helyén.

A múltban a klub úgy döntött, hogy nem fizet 100 millió vagy több fontot egyetlen játékosért. Talán valami történik a jövőben, ha meghozzák azt a döntést, hogy a vezetés a következő öt-tíz évben ki akarja fejleszteni a csapatot.

A városi edző elmondta a hétfői sajtótájékoztatón.

A City az elmúlt évtizedben Európa legfontosabb klubjai közé nőtt, ez a valaha volt legnagyobb összeg egy játékosra, a The-ra Ruuben Diasnak A Benfica 64 millió fontot fizetett szeptemberben.